Fotball

Liverpool med sen seiersgoal

(Stoke - Liverpool 0-1, Arsenal - West Ham 0-2). Scoringen kom sent, men godt. Og Liverpool fikk den seriestarten de drømte om. Med Arsenal gikk det langt verre.

Av Odd-Sølve Grannes og Petter Bøifot

Liverpool brukte 86 minutter på å bryte ned Stoke på bortebane. Phillipe Coutinho ble matchvinner med et glimrende langskudd.

Stoke-manager Mark Hughes sendte nysigneringene Marco van Ginkel og Ibrahim Afellay ut på banen for første gang i seriesammenheng, mens Christian Benteke og etter hvert Roberto Firmino debuterte for gjestene.

– Liverpool har investert mye penger i sommer, men jeg synes ikke jeg så 80 millioner i forskjell mellom lagene. Vi er på et godt nivå uten å gå på overgangsmarkedet for mye, sa Hughes.

Spesielt Benteke fikk mye oppmerksomhet før oppgjøret, men det var Coutinho som stjal overskriftene.

– Vi visste at det ville bli vanskelig. Det er et hardt sted å komme og et godt lag, men vi har jobbet hardt i hele sesongoppkjøringen og jeg tror vi viste god motstand før Phillipe kom med litt magi, sa Liverpool-kaptein Jordan Henderson.

Fantastisk skudd

Etter 86 rimelig sjansefattige minutter sto Coutinho for et øyeblikk med magi. Angriperen banket til fra 20 meter og ballen føk bak Jack Butland i Stoke-buret, som var sjanseløs til å avverge skuddet.

– Jeg var bak skuddet. Jeg visste det ville få keeperen til å jobbe, han gjør det på trening hver dag, så det er ingen overraskelse egentlig, sa Henderson.

Det sikret Liverpool en glimrende start på sesongen etter en jevnspilt kamp, som kunne ha vippet begge veier.

– Jeg synes ikke at noen av lagene fortjente seieren. Uavgjort ville vært et rettferdig resultat, sa Hughes.

God start

Kun Merseyside-klubben og Manchester United av de antatte topplagene har vunnet i første serierunde. Chelsea spilte 2-2 hjemme mot Swansea, mens Arsenal tapte overraskende 0-2 hjemme mot West Ham. Manchester City spiller først mandag.

– Det er en seier, en kamp, så vi må fortsette å jobbe hardt, sa Henderson.

West Ham ga Arsenal sjokk

Arsenal er manges favoritt til å vinne Premier League denne sesongen, men laget fikk en marerittaktig start mot West Ham søndag. Keeper Peter Cech må ta mye av skylden for begge målene.

Mål av Cheikhou Kouyaté i første omgang og Mauro Zárate etter hvilen ga West Ham en svært overraskende trepoenger i serieåpningen mot Arsenal.

– Vi er veldig fornøyde og dette gir oss en glimrende start. Det er ikke bare tre poeng, men tre poeng mot en tittelkandidat. At det er et London-derby, gjør det enda større. Dette er stort, og jeg er veldig stolt av måten vi spilte på i annen omgang, sa West Ham-manager Slaven Bilic, ifølge BBC, etter kampen

Svakt av Cech

Cech har blitt framstilt som reneste frelseren som Arsenal og den siste puslebiten i et potensielt mesterlag.

Tsjekkeren fikk en hjemmedebut han helst vil glemme.

På den første scoringen ruste keeperen ut på et frispark, men Kouyaté var først på ballen og headet den i det tomme målet.

Da West Ham doblet ledelsen etter 57 minutter var flere Arsenal-spillere passive i forsvaret, men Cech burde uansett reddet Zárates skudd fra utenfor sekstenmeteren. Det var verken hardt eller veldig godt plassert, men gikk likevel i mål.

Kunne scoret flere

Dermed får kritikerne som mener Arsenal ikke er sterke nok framover på banen vann på mølla. Hjemmelaget hadde ballen mye, men manglet det siste foran mål.

I tillegg til en del svake avslutninger, var Adrián strålende i West Hams mål.

– Vi var ikke overbevisende, verken offensivt eller defensivt. Jeg visste det ville bli en vanskelig kamp, og hvis man ikke kan vinne må man sikre seg å ikke tape, sa Arsène Wenger.

Utover annen omgang hadde West Ham flere overganger, og seiersmarginen kunne vært større. (©NTB)

KAMPFAKTA

Engelsk eliteserie fotball søndag, 1. runde:

Arsenal – West Ham 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Cheikou Kouyate (43), 0-2 Mauro Zarate (57).

59.996 tilskuere.

Newcastle – Southampton 2-2 (1-1)

Mål: 0-1 Graziano Pelle 24, 1-1 Papiss Cisse (42), 2-1 Georginio Wijnaldum (48), 2-2 Shane Long (79).

49.019 tilskuere.

Stoke – Liverpool 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Phillipe Coutinho (86).

27.654 tilskuere.

Mer fra Dagsavisen