Liverpool leverte festfotball: – Den perfekte kampen

(Liverpool - Crystal Palace 4-0). Liverpool vartet opp med storspill og klassemål i alle varianter da de slo Crystal Palace 4-0. Mohamed Salah var tilbake, men Fabinho stjal showet på Anfield.

Av Mathias Eftedal

Liverpool nærmer seg seriegullet med stormskritt og la enda mer press på Manchester City før deres kamp mot Chelsea torsdag. Hjemme mot Crystal Palace kunne klassemål av Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah, Fabinho og Sadio Mané bidra til en enkel seier.

– Jeg elsket alle målene. og jeg elsket lidenskapen vi viste i denne kampen. Det var den perfekte fotballkampen for oss, sa Jürgen Klopp i et intervju med TV 2 etter kampen.

Crystal Palace-stjernen Wilfried Zaha måtte betuttet gå av banen med skade etter kun et kvarters spill, og resten av kampen hadde Liverpool full kontroll med to flotte mål før pause.

Etter hvilen fortsatte målshowet da Fabinho sto for kanskje dagens lekreste mål da han klinte inn 3-0 ti minutter ut i 2. omgang, før Mané fastsatte resultatet til 4-0 etter et flott gjennomspill av Salah.

Alle målene var av høy klasse, og Klopp slet med å velge hvilket som var aller fineste.

– Jeg har ingen favoritt, jeg synes alle (målene) var forskjellige og briljante. Jeg elsker dem alle og klarer ikke å velge, sa Klopp.

Liverpool skapte et hav av sjanser og hadde igjen problemer med å vinne kampen og ta nok et steg mot seriegull. Luken til nærmeste motstander Manchester City er hele 23 poeng. Med åtte kamper igjen å spille for City ligger alt til rette for at Liverpool vinner ligaen for første gang på 30 år, og for første gang siden Premier League ble opprettet.

Viste klasse

Det var få sjanser å spore i starten av kampen, men da Liverpool fikk sjansen på frispark etter 23 minutter viste Alexander-Arnold klasse. Høyrebacken skrudde frisparket opp i hjørnet, og 198 centimeter lange Wayne Hennessey i Crystal Palace-buret klarte ikke å nå fram i tide til å hindre baklengsmål.

Like etter var det bare stolpen som hindret dobling av ledelsen, da Jordan Henderson skjøt på halv volley. Treffet ble ikke helt rent, og det ble heller ikke forsøket på returen fra Virgil van Dijk.

Rett før pause kunne Liverpool juble da Mohamed Salah satte sitt 17. mål for sesongen. Egypteren stakk i bakrom og var sikker alene med keeper.

Fabinho-perle

Salah, som tilbrakte hele derbyet mot Everton på benken, fikk ballen servert av Fabinho med en strøken pasning, og brasilianeren var ikke ferdig med å bidra.

Etter 55 minutter gjorde Liverpools midtbaneanker alt selv da han fra 30 meter smelte ballen i mål med et skudd som gikk som en pil inn i hjørnet. Det var Fabinhos annet mål i Premier League denne sesongen.

Salah var nær ved å score enda en gang etter en drøy time, men skuddet gikk like utenfor. I stedet skulle egypteren bli servitør etter 69 minutter da han slo en strøken gjennombruddspasning til Mané, som enkelt kunne score sitt 15. mål for sesongen.

Mot etterlengtet trofé

Liverpools seier gjør at Manchester City må slå Chelsea torsdag for å ha en teoretisk mulighet til å vinne ligagull. Vinner City, kan gullkampen bli avgjort når de tar imot nettopp Liverpool 2. juli.

Før det skal Manchester City spille kvartfinale i FA-cupen mot Newcastle søndag, mens Liverpool får seg en drøy ukes pause før topplagene møtes.

De røde har ventet lenge på en ligatittel og har ikke vunnet et ligatrofé på øverste nivå i England siden 1990. Det var før Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Sadio Mané og flere av de andre Liverpool-profilene ble født.

Liverpool – Crystal Palace 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Trent Alexander-Arnold (23), 2-0 Mohamed Salah (44), 3-0 Fabinho (55), 4-0 Sadio Mané (69).

Dommer: Martin Atkinson.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Trent Alexander-Arnold (Neco Williams fra 74.), Joe Gomez, Virgil van Dijk, Andy Robertson (Naby Keïta fra 85.) – Jordan Henderson (Alex Oxlade-Chamberlain fra 65.), Fabinho, Georginio Wijnaldum – Mohamed Salah, Roberto Firmino (Takumi Minamino fra 74.), Sadio Mané (Harvey Elliott fra 84.).

Crystal Palace (4-3-2-1): Wayne Hennessey – Joel Ward, Mamadou Sakho, Gary Cahill, Patrick van Aanholt – James McCarthy, Cheikhou Kouyaté (Luka Milivojevic fra 66.), James McArthur (Jairo Riedewald fra 66.) – Andros Townsend, Wilfried Zaha (Max Meyer fra 15.) – Jordan Ayew (Brandon Pierrick fra 83.).

Engelsk Premier League  menn onsdag, 31. runde:

Manchester U. – Sheffield U. 3-0, Newcastle – Aston Villa 1-1, Norwich – Everton 0-1, Wolverhampton – Bournemouth 1-0, Liverpool – Crystal Palace 4-0.

Spilt tirsdag: Leicester – Brighton 0-0, Tottenham – West Ham 2-0.

Spilles torsdag: Burnley – Watford, Southampton – Arsenal, Chelsea – Manchester C.