Liverpool kan avgjøre gullkampen i rivalens lekegrind

Merseyside-derbyet mellom Everton og Liverpool, som kan avgjøre tittelkampen i Premier League, spilles ikke på nøytral bane. Kampen går på Goodison Park.

Det bekrefter Everton på sine nettsider onsdag.

Dermed kan Liverpool sikre klubbens første ligamesterskap på 30 år i byrivalens hule 21. juni. Forutsetningen er at Manchester City taper for Arsenal et par dager tidligere.

Det har den siste tiden vært diskutert å flytte et knippe «høyrisikokamper» i Premier League-innspurten til nøytral bane. Årsaken er frykt for smittespredning som følge av at fans samler seg utenfor sitt lags arena.

Blant annet ble det først signalisert at kamper der Liverpool kan sikre serietittelen ikke kan spilles på Anfield. Senere har Premier League lagt fram et kampprogram der det ikke er tilfelle.

Også det kommende Merseyside-derbyet sto på listen over kamper som var vurdert spilt på nøytral bane, men nå har lokale sikkerhetsmyndigheter i Liverpool gitt grønt lys for at oppgjøret kan gå på Goodison Park.

Avgjørelsen skal være tatt i tett dialog med klubbene og fansen.

Kampen spilles samtidig for tomme tribuner. Everton opplyser at TV-seerne kan følge kampen gratis på Sky Sports. Også det siste er et grep for å redusere smittefaren.