Wayne Rooney scorer på straffesparket Everton fikk tildelt etter pause.

Liverpool følte seg ranet da Rooney satte straffen

(Liverpool - Everton 1-1). Everton fikk den ene sjansen de trengte i en kamp Liverpool styrte fra start til mål.

Av Stian Johnsen

Liverpool styrte det meste hjemme mot Everton, men en straffescoring av Wayne Rooney kvarteret før slutt sørget for at byderbyet i Premier League endte 1-1.

Målet kom mot spillets gang i en fase der Liverpool ledet 1-0 og presset hardt for å punktere kampen.

Everton fikk straffe da Dominic Calvert-Lewin fikk en dytt i ryggen av Liverpool-stopper Dejan Lovren. Rooney, som har vokst opp i den blå delen av Liverpool, var kald fra straffemerket og hamret ballen midt i mål.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var vågal og valgte å starte kampen uten formspillerne Philippe Coutinho og Roberto Firmino. Begge kom inn i annen omgang, men for sent til å påvirke kampen nevneverdig.

En annen formspiller, Mohamed Salah, var derimot med i startoppstillingen. Og ikke overraskende var det han som sendte vertene i føringen tre minutter før pause.

Salah fikk dratt seg inn i Everton-boksen og skrudde ballen elegant inn i lengste hjørne. Scoringen var egypterens 13. for sesongen.

Like før pause burde Liverpool ha økt til 2-0, men en egoistisk Sadio Mané valgte å skyte fra skrått hold framfor å sentre til en av de tre Liverpool-spillerne som sto og ventet foran åpent mål.

Liverpool hadde også en rekke muligheter til å øke ledelsen i annen omgang, men maktet ikke å bryte gjennom et Everton-forsvar som kjempet alt de maktet.

Uavgjortresultatet gjør at Liverpool blir liggende på 4.-plass i ligaen med 30 poeng. Det skiller to poeng opp til Chelsea, fem til Manchester United og 13 til Manchester City. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball søndag, 16. runde:

Liverpool – Everton 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Mohamed Salah (42), 1-1 Wayne Rooney (str. 77).

53.082 tilskuere.

Southampton – Arsenal 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Charlie Austin (3), 1-1 Olivier Giroud (88).

31.643 tilskuere.

- - -

Senere kampstart: Manchester U. – Manchester C. (17.30).