Liverpool fikk juling i Napoli

(Napoli - Liverpool 2-0). To sene Napoli-mål sørget for at Liverpools jakt på en ny mesterligatriumf startet på elendig vis.

Av Stian Grythaugen

Napoli vant 2-0 på hjemmebane etter scoringer av Dries Mertens og Fernando Llorente.

Mertens fikk sjansen fra krittmerket åtte minutter før full tid da venstreback Andrew Robertson la Jose Maria Callejon i bakken. Dommer Felix Brych var sikker i sin sak.

Den belgiske måltyven Mertens hamret straffesparket i mål via hanskene til Liverpools sisteskanse Adrian. På overtid trygget Llorente seieren etter en blemme av stopperkjempen Virgil van Dijk, og dermed kunne Napoli-trener Carlo Ancelotti feire en solid triumf i mesterligaåpningen.

Sjanse

De første 45 minuttene i Napoli var målløse, men ikke på noen måte kjedelige. Det kunne meget vel blitt mål i begge ender av banen.

Napoli hadde en ball i nettet, men midtbanespiller Hirving Lozanos scoring med hodet etter sju minutters spill ble korrekt annullert som følge av at mexicaneren sto i offside.

Hjemmelaget kunne også tatt ledelsen da Lorenzo Insigne kom på en farlig visitt inn i Liverpool-forsvaret, men en god involvering av høyreback Trent Alexander-Arnold forhindret baklengsmål for gjestene.

Liverpool-trioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané hadde også hver sin sjanse før pause, men effektiviteten uteble i Italia.

Rop om straffe

Annen omgang ble innledet med at hjemmefansen ropte på straffe da et innlegg fra Insigne traff armen til Alexander-Arnold. Brych pekte i stedet på hjørneflagget og fikk medhold i VAR-rommet.

Det ble lenger mellom sjansene etter pause, men Napoli-keeper Alex Meret vartet opp med en klasseredning da grekeren Kostas Manolas slurvet med en klarering i eget forsvar og endte opp med å sende ballen mot eget mål. Mohamed Salah fyrte løs fra skrått hold, men måtte se ballen gå utenfor mål via fingertuppene til keeper Meret.

På tampen kom scoringene som avgjorde kampen i hjemmelagets favør.

Mesterligaen fotball menn tirsdag, 1. runde:

GRUPPE E

RB Salzburg – Genk 6-2 (5-1)

Mål: 1-0 Erling Braut Haaland (2), 2-0 Haaland (34), 3-0 Hee-chan Hwang (36), 3-1 Jhon Lucumi (40), 4-1 Haaland (45), 5-1 Dominik Szoboszlai (45), 5-2 Mbwana Samatta (52), 6-2 Andreas Ulmer (66).

Napoli – Liverpool 2-0

Mål: 1-0 Dries Mertens (82), 2-0 Fernando Llorente (90).

GRUPPE F

Borussia Dortmund – Barcelona 0-0

Inter – Slavia Praha 1-1

Mål: 0-1 Peter Olayinka (63), 1-1 Nicolò Barella (90) 50.128 tilskuere.

GRUPPE G

Lyon – Zenit St. Petersburg 1-1

Mål: 0-1 Sardar Azmoun (41), 1-1 Memphis Depay (50).

47.201 tilskuere.

Benfica – RB Leipzig 1-2

Mål: 0-1 Timo Werner (69), 0-2 Werner (78), 1-2 Haris Seferović (84).

GRUPPE H

Ajax – Lille 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Quincy Promes (18), 2-0 Edson Álvarez (50), 3-0 Nicolás Tagliafico (62). 52.840 tilskuere.

Chelsea - Valencia 0-1