Liverpool avga poeng igjen

(West Ham - Liverpool 1-1). Serieleder Liverpool måtte nøye seg med 1–1 og ett poeng i Premier League-møtet med West Ham mandag. Jürgen Klopps menn fikk en frustrerende kveld i London.

Av Stian Grythaugen

Det ene poenget betyr at Manchester City, som slo Arsenal 3–1 søndag, nå er kun tre poeng bak i kampen om ligatittelen. Med seier mot Everton onsdag kan City overta tabelltoppen.

West Ham fikk på sin side et høyst fortjent poeng på eget gress. BBCs Chris Sutton mener hjemmelaget hadde fortjent å vinne denne mandagen.

– Du kan si at Liverpool stakk av med ett poeng her.

West Hams Mark Noble er ikke overraskende enig i at laget hadde fortjent full pott.

– Vi forsvaret oss fantastisk godt og fortjente antakelig å vinne i kveld. Vi skremte dem. Du må gjøre det mot de store lagene. Du må holde formen og stoppe dem, du kan ikke spille mann mot mann mot Liverpool. Jeg er bare skuffet over at vi ikke fikk med oss tre poeng, sier Nobel til Sky Sports etter kampen.

Tre minutter

I en underholdende første omgang gikk det kun tre minutter før hjemmelaget nær tok ledelsen i London. Avslutningen fra måltyven Chicharito strøk den lengste stolpen.

Like etter forsøkte lagkamerat Aaron Cresswell skuddfoten, men igjen gikk ballen på feil side av stolpen sett med hjemmefansens øyne. Hjemmelagets tredje og Chicharitos andre sjanse avverget så Liverpool-keeper Allison Becker med et tigersprang.

Offside-bom

Kampens første scoring kom nemlig i motsatt ende av banen. Assistentdommeren overså at James Milner var i soleklar offside, og høyrebackens pasning omsatte Sadio Mané i scoring.

West Ham slo imidlertid tilbake, og dødball var stikkordet for hjemmelagets offensiv etter ledermålet. Frisparktrekket som ga 1–1 var innøvd. Felipe Anderson fant Michail Antonio med en smart og overraskende ballen langs bakken på utsiden av Liverpool-muren, og fra alene med Allison prikkskjøt Antonio ballen i lengste hjørne.

Utligningen var av det fortjente slaget, og det kunne fort blitt flere West Ham på faste situasjoner i minuttene som fulgte. Først bommet Chicharito da han upresset fikk avslutte langt bak i feltet, og deretter headet Declan Rice over fra god posisjon etter et nytt godt slått frispark.

– Frispark er deres styrke, og de øver mye på det, sier Liverpool forsvarer Virgil van Dijk til Sky Sports. Han er ikke fornøyd, men ser likevel ut til å ta poengdelingen med ro.

– Det er hardt, men de var gode og forsvarte seg godt. Hva kan vi gjøre? Vi må ta én kamp av gangen. Vi er fortsatt øverst på tabellen, sier han.

Personlige feil

Like innholdsrik var ikke innledningen på annen omgang. Spillet bølget fram og tilbake, hvilket mange personlige feil bidro til. Mange store sjanser ble derimot ikke ut av det.

18 minutter før slutt kunne imidlertid Mark Noble sendt West Ham foran etter strålende angrepsspill langs venstresiden. Avslutningen fra god posisjon gikk over gjestenes mål.

Liverpool slet på sin side tungt med skape farligheter. Det fikk manager Jürgen Klopp til å ta grep. Både Xherdan Shaqiri og Divock Origi ble sendt på banen i jakten på et seiersmål, men det ga ingen uttelling.

I sluttsekundene fikk riktignok innbytter Origi en gedigen sjanse alene med keeper, men avslutningen ble for svak. Reprisene viste også at belgieren var offside, men det ble aldri vinket.

Dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene.

– Det er ett poeng, og det er et rettferdig poeng. Vi hadde oppturer og nedturer, og på slutten var vi oppe igjen. Nå tar vi med oss det poenget og går videre, sier Liverpool-trener Klopp til BBC.