Lillestrøms kvinner herjet med Lyn

(LSK Kvinner - Lyn 6-0). Hjemmelaget ledet fem fem mål tl pause og Lyn fikk en blytung lørdag i LSK-hallen.

Guro Reiten og Synne Skinnes Hansen scoret to mål hver da LSK Kvinner rundspilte Lyn med 6-0 på hjemmebane i Toppserien i fotball lørdag.

Dermed holder LSK koken i toppen av tabellen. Mannskapet til Hege Riise leder nå med sju poeng på Vålerenga, men Oslo-laget har to kamper til gode.

Lyn ble ingen test for serieleder LSK. Oslo-klubben holdt nullen i 25 minutter, men så ble det fullstendig overkjøring i retsen av omgangen

Hjemmelaget banket inn fem mål på 20 minutter, og med 5-0 til pause var kampens fullstendig over for gjestene. Ledelsen kunne også vært betydelig større da dærlig Skinnes Hansen hadde store muligheter som hun satte rett på keeper.

Guro Reiten hadde også et skudd i tverrliggeren før hun snappet opp en grov feilpasning i Lyns forsvar og trillet ballen i mål.

Guro Reiten og Synne Skinnes Hansen scoret to ganger hver før pause. Det femte var det Ingrid Syrstad Engen som sto for. Elise Thorsnes økte til 6-0 fire minutter etter pause, og det ble også sluttresultatet.

Toppserien fotball kvinner lørdag, 8. runde:

LSK Kvinner – Lyn 6-0 (5-0)

Mål: 1-0 Synne Skinnes Hansen (25), 2-0 Guro Reiten (31), 3-0 Reiten (42), 4-0 Ingrid Engen (44), 5-0 Hansen (45), 6-0 Elise Thorsnes (49).

360 tilskuere i LSK-hallen.

Dommer: Ola Kellerhals.

Gule kort: Noor Hoelsbrekken Eckhoff, Lyn.

Øvrige kamper lørdag:

Avaldsnes – Stabæk 4-0 (2-0)

139 tilskuere.

Mål: 1-0 Olaug Tvedten (26), 2-0 Giovanna de Oliveira (28), 3-0 Brena De Oliveira (46), 4-0 Robyn Elizabeth Decker (66).

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden.

Gult kort: Hanna Dahl, Avaldsnes.

Klepp – Vålerenga 5-0 (4-0)

274 tilskuere

Mål: 1-0 Gry Tofte Ims (str. 6), 2-0 Tameka Butt (7), 3-0 Havana Marguerite Solaun (12), 4-0 Amanda Paige Frisbie (25), 5-0 Butt (81).

Dommer: Malin Frantzen Øiseth, Fet.

Rødt kort: Maruschka Waldus (75), Vålerenga.

Røa – Fart 5-0 (2-0)

2140 tilskuere

Mål: 1-0 Katrine Winnem Jørgensen (17), 2-0 Ina Skaug (44), 3-0 Synne Sofie Kinden Jensen (58), 4-0 Jensen (59), 5-0 Jensen (str. 69).

Dommer: Marit Buhaug Folstad, Buvik.

Gult kort: Justine Monique Vanhaevermaet, Røa.

Trondheims-Ørn – Sandviken 0-1 (0-1)