Lillestrøm tok sesongens første seier

(Lillestrøm - Start 1-0). Start hadde ikke annet på Åråsen på 25 år. Heller ikke mandag kveld var de i nærheten i en kamp der Lillestrøm burde ledet mer ved pause.

Av Geir Andreassen

Thomas Lehne Olsen ble matchvinner da Lillestrøm slo Start 1-0 og tok sesongens første seier i Eliteserien i fotball mandag.

LSK sto med kun ett poeng på sesongens tre første kamper og lå helt sist på tabellen foran mandagens kamp. Arne Erlandsens mannskap var i så måte avhengige av å få fart på poengsankingen.

Det lyktes kanarifuglene med. Grunnlaget for seieren ble lagt de første 45 minuttene.

– Det var deilig å få den første trepoengeren. Det er viktig for fortsettelsen, selv om vi gjør en elendig annen omgang, sa matchvinner Lehne Olsen til MAX etter kampen.

– Vi tar med oss tre poeng, men vi har veldig mye å jobbe med, tilføyde han.

Start-trener Mark Dempsey var skuffet.

– De første 30 minuttene var forferdelige, og vi var heldige som ikke lå under med mer enn ett mål. I annen omgang kontrollerte vi kampen bedre, men vi var aldri veldig nær å trenge gjennom forsvaret deres, oppsummerte han.

Knudtzon-forarbeid

I en underholdende første omgang tok LSK ledelsen da Erling Knudtzon lurte vekk Starts Afeez Aremu og slo et innlegg som gikk via en motstander og i stolpen. Returen satte Thomas Lehne Olsen enkelt i mål.

Scoringen var hedmarkingens, som kort tid før sesongstart ble hentet til Åråsen fra Tromsø for å score mål, andre for sesongen.

Ufortjent var det ikke med LSK-ledelse. Kanarifuglene gikk meget offensivt til verks og skapte målsjanser på løpende bånd i innledningen av kampen. Etter ni minutter traff målscorer Lehne Olsen tverrliggeren med et godt skudd fra skrått hold.

Også Stefan Antonijevic og Erling Knutzon misbrukte store sjanser for hjemmelaget tidlig i kampen. Et skummelt frispark fra Aron Sigurdarson var det nærmeste gjestene fra Kristiansand kom scoring de første 45 minuttene.

Start tok over

Like sjanseskapende var ikke hjemmelaget etter pause på Åråsen. Da dominerte Start kampbildet og kom til flere gode muligheter. Både innbytter Tobias Christensen og Kevin Kabran testet LSK-keeper Matvei Igonen tidlig i omgangen.

Nevnte Christiansen fikk også en stor sjanse senere i omgangen, men ved det tilfellet gikk avslutningen rett til side for hjemmelagets mål.

LSKs første sjanse i annen omgang kom med bare seks minutter igjen. Innbytter Kristoffer Ødemarksbakken fikk avslutte fra meget god posisjon, men avslutningen ble av det svake slaget. (NTB)