Lillestrøm tapte på overtid

(Molde - Lillestrøm 1-2). I serieåpningen berget Lillestrøm alle poengene på overtid av overtiden. Onsdag ble det motsatt i en kamp der Lillestrøm lenge var bedre enn Molde.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Molde var i trøbbel, men tre minutter på overtid fikk midtstopper Stian Gregersen drømmetreff og senket Lillestrøm 2-1 i Eliteserien.

Ole Gunnar Solskjær slapp jubelen løs da han så skuddet fra 21-åringen fyke i nettmaskene bak LSK-keeper Daniel Fernandes. Det var ikke en direkte fortjent hjemmeseier, men det var det ingen som elsker MFK som brydde seg om onsdag kveld.

Lillestrøm hadde styrt det meste av annen omgang og vispet fram flere sjanser, men nådde til slutt ikke opp. Matchvinnerscoringen kom i kjølvannet av en corner fra Petter Strand.

– Jeg sto på rett plass til rett tid. Fantastisk. Jeg håper det fortsetter som dette, sa Gregersen til Eurosport.

Det var stopperens første mål for Molde. Gregersen har fått jobben med å erstatte Vegard Forren, som forlot klubben etter forrige sesong. Solskjær skrøt uhemmet av unggutten etter seieren.

– Han kommer til å bli en fantastisk stopper eller en defensiv midtbanespiller om du vil. Det er en fantastisk innstilling på gutten. I dag var han litt forkjølet, men ville spille, sa Solskjær, som trente gutten første gang da Gregersen var ti år i Clausenengen i Kristiansund.

Derfor ble dette en spesiell kveld for begge.

LSK dominerte

Tidligere i kampen hadde Sander Svendsen sendt Molde i føringen etter en halvtime. Via stolpen hamret 19-åringen ballen i nettmaskene. Unggutten fikk et godt treff etter å ha blitt spilt i bakrom av Óttar Magnús Karlsson.

Molde hadde grei kontroll på kampen i første omgang, men det skulle snu seg i annen omgang. I det 47. minutt utlignet Ifeanyi Matthew da han dunket til på en ball fra Chigozie Udoji.

LSK kjørte overraskende store deler av oppgjøret etter sidebytte, og gjestene kom til flere farlige situasjoner. Michal Skoda var nærmest da han holdt på å styre Lillestrøm opp i 2-1 etter 74 minutter.

Den tsjekkiske angriperen, som akkurat hadde kommet innpå, sto ved bakerste stolpe da Tomas Malec la inn fra høyre. Det var bare millimeter om å gjøre.

Samhold

Molde står med full pott etter to kamper. Sist helg ble det en knepen 1-0-seier i lokaloppgjøret borte mot nyopprykkede Kristiansund 1-0.

– I dag fortjente vi kanskje ikke seieren, men det er et samhold i denne gjengen som drar oss inn til slutt. Det er fantastisk å få den starten som vi har fått. Vi har ikke spilt festfotball, men står med seks poeng, sa Solskjær til Eurosport.

For LSK er fasiten tre poeng etter årets to første seriekamper. Søndag snudde laget fra Romerike til seier helt på tampen hjemme mot Sandefjord. Onsdag var det Arne Erlandsens menn som oppleve å tape på overtid.

– Vi var det klart beste laget gjennom to ganger 45 minutter. Det er surt, men sånn er fotball. Det er sjarmen ved den. Vi spilte en meget godt utført bortekamp mot et godt lag, mente Erlandsen.

Lørdag skal Molde ut i toppkamp borte mot erkerival Rosenborg på Lerkendal. LSK tar imot Haugesund på Åråsen dagen etter. (NTB)

Molde – Lillestrøm 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Sander Svendsen (30), 1-1 Ifeanyi Mathew (47), 2-1 Stian Gregersen (90).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Molde (4-3-3): Andreas Linde – Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Stian Gregersen, Ole Martin Rindarøy (Knut Olav Rindarøy fra 26.) – Petter Strand, Babacar Sarr, Etzaz Hussain (Fredrik Aursnes fra 66.) – Björn Bergmann Sigurdarson, Ottar Magnus Karlsson (Fredrik Brustad fra 66.), Sander Svendsen.

Lillestrøm (4-4-2): Daniel Fernandes – Aleksander Melgalvis, Simen Kind Mikalsen, Marius Amundsen, Mats Haakenstad – Simen Rafn (Stefan Antonijevic fra 90.), Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew, Erling Knudtzon – Tomáš Malec, Chigozie Udoji (Michal Skoda fra 73.).