Lillestrøm og Stabæk videre i cupen

Lørenskog overrasket da de tok ledelsen, men til slutt ble det enkelt avansement for Lillestrøm til 3. runde i cupen. Storebror vant 5-1 i Lørenskog. Stabæk måtte ut i ekstraomganger for å slå Moss.

Av Egil Sæther

Det var hjemmelaget som kom best i gang i 2.-rundekampen på Lørenskog. Riki Alba sendte 3.-divisjonslaget i ledelsen da det var spilt åtte minutter. Alba fyrte av et langskudd fra rundt 20 meter, og Lillestrøms keeper Matvei Igonen slo ballen i mål via tverrliggeren.

11 minutter senere utlignet Lillestrøm etter et selvmål. Et innlegg fra Erling Knudtzon ble sklidd i mål av Lørenskogs Tobias Skjelle Paulsen.

Seks minutter ut i 2. omgang gikk Lillestrøm opp i 2-1. Simen Rafns innlegg ble stanget i mål av 18 år gamle Erik Tobias Sandberg. 3-1 kom ved Aleksander Melvis. Igjen var det Simen Rafn som var nest sist på ballen etter et fikst frisparktrekk. Fredrik Krogstad satte inn 4-1 med venstrefoten. Kveldens flotteste scoring kom noen minutter før full tid. Innbytter Erik Brenden sendte ballen i nota fra nærmere 25 meters hold.

Stabæk scoret sent

Først i 2. ekstraomgang kom scoringen som gjorde at Stabæk tok seg videre i cupen etter 1-0 over Moss. Lillestrøm gikk også videre.

Det ble aldri noen stor forestilling mellom 2.-divisjonslaget på hjemmebane og eliteserielaget på bortebane på Melløs.

Kampen var lenge svært kjedelig, og det var lite underholdning å spore. Det ble ikke scoret et eneste mål på kampens første 111 minutter.

Først sju minutter ut i 2. ekstraomgang falt avgjørelsen. Angriperen Franck Boli kriget ballen i mål fra kloss hold. Boli duellerte mot Marcus Ohlsson og vant. Ballen gikk inn bak Moss' keeper Anders Gundersen foran 415 tilskuere. (NTB)

Fotball-NM 2. runde menn torsdag, eliteserielagenes kamper:

Lørenskog – Lillestrøm 1-5, Moss – Stabæk 0-1 e.o.

Spilt onsdag: Arendal – Start 0-3, Bergsøy – Kristiansund 0-6, Fredrikstad – Odd 1-3, Harstad – Bodø/Glimt 2-5, Lysekloster – Haugesund 1-2, Skeid – Sandefjord 3-0, Sotra – Brann 0-4, Steinkjer – Rosenborg 0-5, Valdres – Strømsgodset 1-3, Ørn Horten – Sarpsborg 0-6, Brattvåg – Molde 1-0 e.o., Senja – Tromsø 0-1 e.o.

Spilt tirsdag: Grorud – Vålerenga 0-1, Orkla – Ranheim 1-3.