Lillestrøm med selvtillit foran møtet med VIF

(Lillestrøm - Brann 1-1). Lillestrøms poeng mot Brann hjalp i medaljekampen og var viktig for selvtilliten foran prestisjemøtet med Vålerenga kommende lørdag.

Av Egil Sæther

Lillestrøm holdt serieleder Brann til 1-1 på Åråsen. Dermed knappet tabelltoer Rosenborg innpå bergenserne i kampen om gullet i Eliteserien.

– Vi tar med oss et sterkt poeng, sa Branns Azar Karadas til Eurosport.

– Vi gjør en fantastisk kamp i dag, mot det som har vært Norges beste lag så langt. Men det ville seg ikke helt på slutten. Vi får ta med oss det ene poenget, sa Lillestrøms Frode Kippe.

Branns poengtap gjør at Rosenborg bare har tre poeng opp til bergenserne før lagene møtes til duell på Lerkendal i neste serierunde. Det kan vise seg å bli et avgjørende oppgjør. Ranheim på tredjeplass er kun poenget bak storebror RBK.

Rosenborg vant 2-1 borte over Haugesund tidligere mandag.

Kommende helg skal Lillestrøm opp mot Vålerenga i Oslo, også det et prestisjeoppgjør litt lenger ned på tabellen.

Ifeanyi Mathew sendte vertene i føringen på Åråsen. Lillestrøm-spilleren skjøt via Brann-kaptein Vito Wormgoor og i mål fra distanse. Sju minutter før full tid sørget gjestenes Ludcinio Marengo for 1-1. Det ble også sluttresultatet.

Lillestrøm fikk bank mot Rosenborg på Lerkendal (0-3) i forrige runde, men «kanarifuglene» spilte bedre i egen stue søndag. Det holdt likevel ikke til seier. LSK står med elleve poeng etter elleve runder, noe trener Arne Erlandsen neppe er særlig fornøyd med.

Wormgoor-hjelp

LSK kunne gått opp i 1-0 allerede etter tolv minutters spill, men Thomas Lehne Olsens avslutning fra kloss hold gikk rett på Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger.

Vertenes Gary Martin fikk også en god mulighet, men avslutningen hans etter en drøy halvtime gikk svakt over.

Like etter kunne hjemmelaget uansett juble. Mathew testet skuddfoten fra over 20 meter, og med litt hjelp fra Wormgoor fant ballen veien inn i nettmaskene.

Brann slet med å skape sjanser, men måltyven Steffen Lie Skålevik fikk muligheten åtte minutter før pause. Med nød og neppe klarte vertenes Mats Haakenstad å blokkere Brann-spissens avslutning i skuddøyeblikket.

– Mer energi

– Jeg vet ikke hva som er galt. Vi må heve oss. Vi trenger mer energi, sa Vito Wormgoor til Eurosport i pausen.

– Vi jobber hardt. Vi må fortsette som dette etter pause, sa LSK-målscorer Mathew.

Branns Kristoffer Barmen fikk en god mulighet til å utligne sju minutter etter hvilen, men headingen hans gikk like over. Så fortsatte kampen i samme spor som før hvilen. LSK forsvarte seg godt, mens Brann-spillerne slet med å skape ting framover på banen.

Bergenserne prøvde å mobilisere til en sluttspurt, og til slutt fikk serielederen uttelling. Marengo utlignet til 1-1 med en utsøkt chip fra kort, skrått hold mot slutten. Lillestrøm ville ha hands på en situasjon forut for utligningen, men fikk ikke gehør av dommer Tommy Skjerven.

– Jeg mener det var soleklar hands, sa LSKs Kippe etter matchen.

Bortelaget jaktet tre poeng i kaotiske sluttminutter, men det endte med poengdeling. (NTB)