Lillestrøm med ny hjemmeflause

(Lillestrøm - Odd 0-1). Lillestrøm har det samme problemet som Vålerenga. Laget scorer ikke på sjansene og gir bort enkle mål.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Lillestrøm hadde flest sjanser, men klarte ikke å stoppe Olivier Occéan fra å gi Odd sesongens første borteseier. Gjestene vant 1–0 etter en dødball.

Occéan hadde vært på banen i et kvarter da han fryktløst kastet fram en fot og skled inn vinnermålet i det 76. minutt. Den canadiske spissveteranen scoret på en corner fra Thomas Grøgaard.

Dermed ble LSK senket av en av sine tidligere helter. Occéan spilte for Åråsen-klubben mellom 2006 og 2010. Han scoret da 35 mål på 97 seriekamper for de gulsvarte. Mandag holdt han seg til en behersket feiring.

– Dette var deilig, og jeg er glad for at vi tok seieren. Vi hadde litt flaks, sa Occéan til Eurosport.

For Odd var det årets første borteseier i Eliteserien. Skien-laget sto med tre strake tap på fremmed gress før det endelig løsnet i solskinnet på Åråsen. Dag-Eilev Fagermos menn gjorde samtidig et solid byks på tabellen og ligger nå på fjerdeplass med tolv poeng.

– Vi må fortsette å jobbe. Det er en lang sesong, men dette var en stor seier for oss, mente Odds matchvinner.

Fagermo har hatt mye hodebry i det siste. Odd har vært plaget med skader i seriestarten.

– Der er deilig å ha Occéan tilbake. Noen av dem som spilte i dag, er på vei opp mot sitt beste. Fortsatt har vi en del skadetrøbbel, og jeg kan ikke huske sist vi har vært så uheldige og slitt såpass med skader. Da er det godt å stå igjen med tolv poeng, smilte Fagermo overfor Eurosport.

Tungt

Lillestrøm kunne derimot deppe over å ha sløst med sjansene i det som var klubbens tredje strake hjemmetap.

Arne Erlandsens lag ligger tredje siste på tabellen med seks poeng på sju kamper. Åråsen-formen må skjerpes om det ikke skal bli nok en tung sesong med ryggen mot veggen.

– Vi gjør en bra kamp. Odd har to sjanser og scorer på den ene. Vi kan ikke synes synd på oss selv og mene at verden er urettferdig. Det handler om dyktighet, men når vi har så mange sjanser, skal vi selvsagt score, sa Erlandsen.

Det var lite å skrive hjem om fra første omgang. Lillestrøm hadde tilløp til et par gode angrep, men det ble aldri ordentlig farlig. I løpet av de første 45 minuttene hadde ingen av lagene noterte ett eneste skudd på mål.

Fagermo erkjente etter seieren at Odd sliter offensivt om dagen.

– Vi var bunnsolide defensivt og viste fantastisk arbeidsmoral, men skaper for lite. Det vil komme, forsikret han.

Åpnet seg opp

Heldigvis for de 4527 oppmøtte på Åråsen åpnet kampen seg utover i annen omgang. Frode Kippe av alle prøvde seg på en frekk flikk etter 56 minutter, men forsøket til LSKs stopperkjempe gikk i stanga og ut.

Hjemmelaget skulle komme til flere sjanser. I det 65. minutt skjøt Bajram Ajeti like utenfor etter et innlegg fra Simen Rafn.

Kort tid senere burde Tomas Malec gitt Lillestrøm ledelsen, men slovaken hadde ikke centimeterne på sin side. Upresset trillet han ballen til side for mål.

– Scoringene vil komme, men akkurat nå er det tungt. Det er ikke akkurat sånn at jeg kan gå utpå der og score på sjansene. Eller kanskje den til Malec, sa Erlandsen med et smil.

LSKs neste kamp er borte mot Kristiansund lørdag, mens Odd tar imot Strømsgodset. (NTB)