Lillestrøm lever farlig etter kun uavgjort

(Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-1). Lillestrøm kunne pustet litt lettere med en hjemmeseier, men den kom aldri mot Glimt mandag kveld.

Av Espen Hartvig

Lillestrøm grep ikke sjansen hjemme mot Bodø/Glimt i Eliteserien mandag. Nedrykksduellen på Åråsen endte 1-1 i høstmørket. Dermed lever LSK fortsatt farlig.

– Vi skulle gjerne hatt med oss mer, sa LSKs Fredrik Krogstad til MAX.

– Det er vel greit med 1-1. De hadde en stor sjanse mot slutten. Det var godt å få den starten på kampen, sa Kristian Fardal Opseth til MAX om sin nydelige scoring.

Poenget kan vise seg svært viktig for Glimt i den dramatiske bunnstriden. Andreomgangen var langt tammere enn den første etter at Lillestrøm hadde åpnet bra etter pause.

Vertene hadde et par brukbare målsjanser helt i starten av andreomgangen, men hjemmepublikummet ble skuffet utover i omgangen. LSK maktet ikke å skape særlig mye etter den friske åpningen, bortsett fra en Frode Kippe-heading på overtid. Den ble reddet på vei inn i nettet.

LSK-poenget kan absolutt være med på å gi dem ny kontrakt eller kvalifiseringsspill.

Perlescoring

Kampen startet med full gass. Glimt tok ledelsen med en flott scoring etter bare tre minutter. Opseth dro skikkelig til inne i 16-meteren, og ballen fløy inn til 0-1.

LSK kom seg opp i stående igjen ganske fort. Arnor Smarason kriget seg til 1-1-målet etter at LSK presset på i flere bølger før scoringen. I løpet av de neste sju minuttene hadde Lillestrøm et kraftig overtak og to pene sjanser. En av avslutningene gikk i stolpen.

Glimt kom tilbake og overtok mer initiativ i kampen i andre halvdel av 1.-omgangen.

Thomas Lehne-Olsen fikk LSKs største sjanse etter hvilen da han kom alene med keeper, men Glimts brasilianske målvakt Ricardo fikk forstyrret ham nok.

Drama

Det er full spenning i tabellbunnen med to serierunder igjen. Eliteseriens nest siste runde spilles til helgen. Så venter en pause på grunn av landskamper.

Dette er stillingen: 11) Glimt 30 (-3 i målforskjell), 12) Strømsgodset 29 (-2), 13) Start 29 (-21), 14) LSK 28 (-12), 15) Stabæk 25 (-16), 16) Sandefjord 22 (-20).

De to siste rykker rett ned. Tredjejumboen må ut i kvalifisering mot lag fra 1. divisjon. (NTB)