Lillestrøm kneblet Stabæk og vant

(Stabæk - Lillestrøm 2-4). Lillestrøm har skapt sjanser i alle kamper til nå. Nå har de også begynt å score på dem. Nå har de åtte mål på to kamper.

Av Adrian Richvoldsen

Etter en tung sesongstart har Lillestrøm begynt å finne formen. Borte mot Stabæk vant laget 4-2 etter å ha ligget under 1-2.

Etter 1-1 borte mot Rosenborg er det blitt 4-1- og 4-2-seirer mot henholdsvis Tromsø og Stabæk. Lørdag fortsatte Erling Knudtzon der han slapp mot Tromsø.

Arne Erlandsens lynraske spiss scoret hattrick i forrige seriekamp, og borte mot Stabæk var han på farten igjen. Knudtzon satte to baller i nettmaskene i en kamp gjestene fra Åråsen til slutt vant etter å ha ligget under 1–2.

Han har dermed fem mål på to kamper.

Kapteinen matchvinner

Frode Kippe, som selv satte inn 3-2-scoringen, var godt fornøyd etter at laget tok sesongens fjerde seier.

– Vi har hatt en veldig tøff vår, men nå begynner det å løsne litt, og det er en god følelse, sa kapteinen, vel vitende om at hans lag nå har scoret åtte mål på to kamper i Eliteserien.

– Vi har begynt å sette sjansene våre, og det virker som gutta har fått tilbake selvtilliten, sa han til Eurosport.

Skogseid-mål mot gamleklubben

Det var Knudtzon som satte inn det første målet etter 12 minutter da ballen falt i føttene på ham.

Like før pause utlignet Håkon Skogseid til 1-1. Skogseid, som forrige sesong spilte i nettopp Lillestrøm, fikk servert en glimrende pasning fra Luc Kassi og satte den forbi LSK-keeper Arnold Origi.

Vertene kom ut i hundre etter hvilen, og annenomgangen var kun noen sekunder gammel da Tonny Brochmann snudde kampen. Den tidligere Jerv- og Sogndal-spilleren ladet kanonen og dundret inn 2-1-scoringen for et Stabæk-lag som fikk en drømmeslutt på første omgang og en drømmeåpning på den andre.

Toni Ordinas' mannskap hadde muligheten til å øke ledelsen til 3–1 etter 54 minutter da Origi ikke maktet å holde et skudd fra Tortol Lumanza. Brochmann var nok en gang frempå, men hans avslutning fra kloss hold gikk ikke på mål.

Ny Knudtzon-scoring

I stedet var det Knudtzon som nok en gang helte kaldt vann i årene på Stabæk-supporterne. Spissen fikk ballen inne i feltet, tok den med seg mot mål takket være en glimrende førsteberøring og banket ballen i lengste hjørne til 2-2.

Etter 70 minutter steg Kippe som så mange ganger før opp på et frispark og headet inn scoringen som sikret ledelse til gjestene. Scoringen gjorde at vertene måtte fram, og etter 85 minutter punkterte Simen Rafn kampen med sin 4-2-scoring.

Resultatet gjør at Lillestrøm gjør et byks på tabellen før den resterende runden spilles søndag. Laget ligger på niendeplass med 14 poeng, mens Stabæk ligger på sjetteplass med 18 poeng. (NTB)

Eliteserien menn, 11. runde lørdag:

Stabæk – Lillestrøm 2-4 (1-1)

Nadderud stadion: 3604 tilskuere

Mål: 0-1 Erling Knudtzon (12), 1-1 Håkon Skogseid (45), 2-1 Tonny Brochmann (46), 2-2 Knudtzon (56), 2-3 Frode Kippe (70), 2-4 Simen Rafn (85).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Luc Kassi, El-Hadji Ba, Stabæk.

Stabæk (4-2-3-1): Gurpreet Singh Sandhu – Håkon Skogseid, Morten Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe – Tortol Lumanza (Alex Nimely fra 82.), El-Hadji Ba (Raymond Gyasi fra 54.) – Tonny Brochmann, Luc Kassi, Moussa Njie (Hugo Vetlesen fra 69.) – Ohi Omoijuanfo.

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi – Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen – Aleksander Melgalvis, Bonke Innocent, Ifeanyi Mathew, Simen Rafn – Chigozie Udoji (Michal Skoda fra 69.), Erling Knudtzon (Stefan Antonijevic fra 90.).

Øvrig kamp lørdag: Tromsø - Vålerenga 2-4 (0-4)