Lillehammer klatret til 3.-plass

Lillehammer inntok 3.-plassen i eliteserien ishockey med 5-3-seier borte mot tabelljumbo Manglerud Star torsdag. Sparta slo nestjumbo Grüner 5-0.

Manglerud Star tok ledelsen 1-0 i egen ishall, men Nick Dineen og Stephan Vigier vendte til ledelse for gjestene før første pause, og Lillehammer ga aldri fra seg overtaket.

Dineen ble tomålsscorer, mens Stian Nystuen og Juliuz Persson også scoret. Vigier hadde tre målpoeng.

MS vant skuddstatistikken i begge de to første periodene, og totalt ble det 20-20, men gjestene var mer effektive. Seieren førte laget forbi Vålerenga til tredjeplassen, med bare Stavanger og Frisk Asker foran seg.

I Sparta amfi var hjemmelaget overlegent mot Grüner, spesielt i siste periode da skuddstatistikken viste hele 21-0. Anders Tangen Henriksen scoret to mål, Victor Öhman, Martin Grönberg og Christoffer Karlsen ett hver.

Sparta vant 2-0 både i midtperioden, da Grüner vant skuddstatistikken 9-6, og i den siste perioden da det var fullstendig overkjøring og Mikkel Wiik i gjestenes mål ble pepret med skudd.

Totalt vant Sparta skuddstatistikken 40-17. Laget klatret med seieren til 5.-plass på tabellen.

Ishockey eliteserien menn torsdag, 10. runde:

Manglerud Star – Lillehammer 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Manglerudhallen: 382 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (6.09) Joachim E. Hermansen (Steffen Ratejczak, Ludvig Steenberg), 1-1 (8.04) Nick Dineen (Joakim Eidsa Arnestad, Stephan Vigier), 1-2 (19.11) Vigier (Adrian Saxrud Danielsen, Sondre Bjerke).

2. periode: 1-3 (28.03) Stian Nystuen (Vigier, Brendan Ellis), 2-3 (28.34) Gustaf Berling (Alexander Kristiansen, Mats Henriksen), 2-4 (30.20) Dineen (Juliuz Persson, Christian Fosse).

3. periode: 2-5 (48.01) Persson (Danielsen, Martin Gran), 3-5 (54.08) Pontus Finstad (straffe).

Utvisninger: Manglerud Star 6 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min.

Sparta – Grüner 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Sparta amfi: 1673 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (17.51) Victor Öhman (Martin Grönberg).

2. periode: 2-0 (26.04) Grönberg (Christoffer Karlsen, Jonas Meisingset), 3-0 (28.56) Anders Tangen Henriksen (Kristian Jakobsson, Niklas Roest).

3. periode: 4-0 (47.35) Karlsen (Mattias Nilsson, Grönberg), 5-0 (56) Henriksen (Roest, Jakobsson).

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Grüner 2 x 2 min.