Leikegrinda er tilbake

APEROPET: Årets utgave av Vålerenga er kanskje den mest lekne siden 60-tallet.

De største artistene, den beste underholdningen og de mest spektakulære prestasjonene i norsk fotball denne sesongen er det Vålerenga som kommer til å levere.

Det kunne kanskje se ut som om Mjøndalens spillere beveget seg i like sakte tempo som kontinentaldriften i serieåpninga. Ikke la deg lure. Vålerenga var bare så altfor raske og teknisk overlegne bruntrøyene. Etter 2-0-seieren i premieren var det kun én negativ ting å rapportere om: Du var ikke der. For – drøyt 8.000 betalende tilskuere er mange tusen for få.

Årets utgave av Vålerenga er kanskje den mest lekne siden bohemene herjet i Leikegrinda på Bislett på 60-tallet. Men i 2019-utgaven av Vålerenga snakkes det først og fremst med beina. Og det er et vakkert skue.

Les også: Vegard Hansen: – VIF en opplagt medaljekandidat (Dagsavisen+)

Rosenborgs siste gullvinnende trener, Kåre Ingebrigtsen, kan en del om underholdende fotball og oppsummerte Vålerengas 90 minutter med sprudlende angrepsfotball treffende: «Jeg ble ordentlig glad. Vålerenga-folket må komme seg ut av stolen og komme seg opp på stadion. Det var 8-10.000 der og meget bra stemning. Det trenger vi i norsk fotball og det Vålerenga-laget er kjempespennende», kommenterte eks-RBK-eren til Eurosport.

Vi kunne ikke vært mer enig, Kåre. For – etter sin første noe variable sesong med Vålerenga ser det ut som om Ronny Deila endelig har funnet spillertypene som både kan underholde – og kjempe om medalje. For bare sjekk denne drømme-elleveren:

Adam Larsen Kwarasey. Keeperen som spilte i Vålerenga i ungdomsårene og endelig kom hjem til Valle i 2017. Blant seriens beste keepere – noe han også beviste mot Mjøndalen.

Efraín Juárez. Ja da, ingen Vålerenga-tropp er vel komplett uten en tidligere Barcelona-spiller? Gikk fra den spanske giganten til Celtic, før han omsider endte opp i Vålerenga. Det bor mye god fotball i denne mexicanske backen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Jonatan Tollås Nation og Johan Lædre Bjørdal. Vålerengas midtstoppere er blant de bedre i ligaen og et medaljejagende lag verdig.

Sam Adekugbe. Brukte den første sesongen i Norge på å finne seg til rette. I sesongoppkjøringen og mot Mjøndalen har canadieren vist seg som et ekstremt godt angrepsvåpen på Vålerengas venstreside.

Mohammed Abu er både grovarbeider og pasningssentralen. Vålerengas viktigste spiller i sin dype midtbanerolle. Med Abu på banen i fjor tok Vålerenga 1,5 poeng pr. kamp i snitt. Uten Abu – 1 poeng. Sammen med Magnus Lekven kan VIF endelig ha funnet løsningen på den sentrale midtbanen.

Les også: Vålerenga sparer penger. Det ser vi til uka (Dagsavisen+)

Bård Finne. Bergenseren med Eliteseriens beste frisparkfot. Det er bare å glede seg til de gangene Vålerenga får frispark i nærheten av 16-meteren i år. For det er alltid ledig i krysset. Ikke sant, Lillestrøm?

Chidera Ejuke. Om du har lyst til å oppleve denne lille, store magikeren av en driblesterk spiller bør du ta turen opp på Vålerenga stadion raskt. Ejuke er så god at han blir solgt om ikke lenge. Han er også verdt inngangsbilletten alene.

Herolind Shala. Du kan lese teksten over om Ejuke en gang til. Så kan vi legge til at Shala har en utsøkt innleggsfot. Nysigneringen kommer til å herje på vingen i år.

Matti Vilhjalmsson. To mål i seriedebuten for Vålerenga – og det kunne vært flere. Oppe i Trondheim river fansen seg i barten og er tydelig misfornøyde med at RBK solgte deres beste spiss til VIF. Vi takker og bukker. Stor, sterk og med en meget oppofrende spillestil for laget – i tillegg til en god målscorer. Rett og slett et deilig Kinderegg av en spiss.

Etter seriepremieren har vi tatt tre poeng på medaljerivalene Brann og Rosenborg, samt to poeng på Sarpsborg og Molde. Nå venter en kinkig utfordring borte mot Kristiansund søndag, før en noe tøffere test borte mot Molde påfølgende onsdag.

Gi oss fire eller seks poeng på de kampene så blir det garantert mer enn 8.000 på neste hjemmekamp.

VIF-tilhengere skriver i Dagsavisen hver fredag under vignetten Aperopet.