Leicester skjøt Solskjærs lag ned fra tabelltoppen

Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause. Hjemmelaget var klart best, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

Leicester skjøt Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag ned fra tabelltoppen. Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

City er først ut og vil med tre poeng mot Aston Villa være på topp iallfall drøyt to timer. Så kan United være serieleder igjen etter sin bortekamp mot Fulham.

Chelsea sov

Leicester utnyttet sløvt forsvarsspill hos gjestene og tok ledelsen før det var spilt seks minutter. Først sov Frank Lampards elever på et hurtig tatt frispark, og de måtte gi corner. Den ble tatt kort, og Chelsea sov igjen. Ballen ble klarert ut til Ndidi, som skjøt. Jonny Evans dukket ut av veien, og ballen gikk stolpe-inn.

I det 41. minutt doblet hjemmelaget ledelsen. På et langt framspill fra Marc Albrighton konsentrerte forsvarerne seg om Jamie Vardy, som gikk i bakken presset av Antonio Rüdiger og Thiago Silva. Bak situasjonen var James Maddison helt umarkert, og han satte ballen i mål.

Marginer

Noen minutter tidligere trodde Chelsea-spillerne at de hadde fått straffespark. Evans felte Christian Pulisic, og Tammy Abraham gjorde seg klar til å skyte da VAR-gjennomgang resulterte i at det ble frispark rett utenfor 16-meteren.

Marginene var heller ikke på gjestenes side da Timo Werners scoring i det 86. minutt ble annullert for en hårfin offside som ble bekreftet av VAR.

Leicester var det beste laget og hadde store sjanser til å øke seiersmarginen. Mens Rodgers' menn overnatter på tabelltopp, er Chelsea nede på 8.-plass. Etter å ha blitt passert av West Ham tidligere tirsdag er blåtrøyene nå bare tredje beste London-lag i Premier League.