Leicester passerte Liverpool på tabellen

(Leicester - Southampton 2-0). James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag.

United topper en svært tettpakket tabell ett poeng foran Leicester.

Det første målet kom da Youri Tielemans spilte en fin ball fram til Maddison mot slutten av 1. omgang. 24-åringen lurte Southampton-forsvaret og klinket inn 1-0 fra kort hold.

Southampton hadde sine sjanser, og særlig Stuart Armstrong var farlig frampå. Rett etter pause fyrte han av et skudd som Kasper Schmeichel måtte gi en retur på, men Theo Walcott greide ikke å stokke beina. Ballen gikk noen meter til side for mål.

Senere i kampen hadde Armstrong et langskudd i tverrliggeren.

Barnes kunne fint å scoret tidligere i kampen enn han gjorde. Kvarteret før slutt ble forsøket hans reddet av Jan Bednarek på streken.

Med tapet blir Southampton værende på 29 poeng. Det holder til en 8.-plass.

Leicester – Southampton 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 James Maddison (38), 2-0 Harvey Barnes (90).

Dommer: Stuart Attwell.

Gult kort: Wesley Fofana, Marc Albrighton, Leicester, Ibrahima Diallo, Ryan Bertrand, Southampton.

Leicester (4-2-3-1): Kasper Schmeichel – Timothy Castagne, Jonny Evans, Wesley Fofana (Çaglar Söyüncü fra 53.), James Justin – Youri Tielemans, Wilfred Ndidi – Marc Albrighton, James Maddison (Ayoze Pérez fra 76.), Harvey Barnes – Jamie Vardy (Kelechi Iheanacho fra 90.).

Southampton (4-4-2): Alex McCarthy – Kyle Walker-Peters, Jan Bednarek, Jack Stephens, Ryan Bertrand – Stuart Armstrong, Ibrahima Diallo (Yan Valery fra 87.), James Ward-Prowse, Will Smallbone (Dan N'Lundulu fra 61.) – Theo Walcott, Ché Adams (Shane Long fra 72.).

Engelsk Premier League menn lørdag, 19. runde:

Wolverhampton – West Bromwich 2-3, Leeds – Brighton 0-1, West Ham – Burnley 1-0, Fulham – Chelsea 0-1, Leicester – Southampton 2-0.

Spilles søndag: Sheffield U. – Tottenham, Liverpool – Manchester U., Manchester C. – Crystal Palace, Aston Villa – Everton.

Spilles mandag: Arsenal – Newcastle.