Alexander Legkovs bil fotografert i Toblach tidligeer i vinter. Nå mister han VM også.

Legkov utestenges fra ski-VM også

De russiske langrennsløperne som ble suspendert i vinter, får heller ikke starte i VM i Lahti. Det avgjorde CAS (idrettens voldgiftsdomstol) tirsdag.

Av Sjur Natvig

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avvist anken fra fem dopingsuspenderte russiske langrennsløpere som ønsket å delta i VM.

Maxim Vylegzjanin, Alexander Legkov, Jevgenij Belov, Aleksej Petukhov og Jevgenia Sjapovalova er alle suspendert av FIS som følge av dopingmistanker i kjølvannet av den mye omtalte McLaren-rapporten.

De gikk til CAS med krav om umiddelbar opphevelse av suspensjonene slik at de kunne delta i VM i Lahti, men tirsdag ettermiddag vendte voldgiftsretten tommelen ned for deres krav.

De fem ble suspendert av FIS 22. desember, som følge av opplysninger i McLaren-rapporten om at deres urinprøver avgitt under Sotsji-OL skal ha blitt manipulert.

Suspensjonene ble opprettholdt i avgjørelser av FIS' antidopingpanel i januar og februar, og russerne tok da saken til voldgiftsretten.

Tirsdagens avgjørelse betyr at de ikke blir å se i VM-løypene i Lahti.

Selv om CAS har avvist kravet om umiddelbar opphevelse av suspensjonene, fortsetter den fulle behandlingen av løpernes krav om å kjenne suspensjonene urettmessige og få dem opphevet.