Leeds tok et langt steg mot opprykk

(Leeds - Fulham 3-0). Med 3-0-seier over Stefan Johansens Fulham er det bare Brentford som har mulighet til å tukte Leeds i kampen om direkte opprykk til Premier League.

Brentford slo West Bromwich fredag, hvilket gjorde at klubben både la press på Leeds i kampen om direkte opprykk. Samtidig fikk Leeds sjansen til å overta tabelltoppen med poeng mot Fulham lørdag.

Den sjansen tok laget godt vare på. For med 3-0-seier er det mye som skal til for at Leeds ikke er å se i Premier League neste sesong. Det blir i så fall første gang siden 2004.

Leeds hadde ingen problemer med å slå Fulham lørdag og tok ledelsen allerede etter ti minutter. Da plasserte Patrick Bamford ballen i mål fra rett innenfor 16-meteren.

Ezgjan Alioski kontret inn 2-0 etter 56 minutter, før Jack Harrison styrte inn et innlegg etter 71 minutter og sikret seieren. Stefan Johansen kom inn med et kvarter igjen å spille.

Seieren over Fulham gjør at Leeds nå ligger åtte poeng foran tredjeplasserte Brentford med bare tre kamper igjen å spille. For Fulham er håpet om direkte opprykk nesten borte, med sju poeng opp til West Bromwich på 2.-plass.

Likevel har Fulham et godt grep om å sikre en av de fire kvalikplassene etter at både Preston og Blackburn tapte sine kamper lørdag.

Cardiff slo Preston 3-1 og tok et grep om 6.-plassen, som er den laveste plasseringen som holder til kvalifisering. Preston blir stående på 7.-plass, tre poeng bak Cardiff og hele sju poeng bak Fulham.

Topplagene har sju kamper igjen å spille.

Engelsk mesterskapsserie menn lørdag, 39. runde:

Charlton – Queens Park Rangers 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Darren Pratley (12).

Preston – Cardiff 1-3 (0-0)

Mål: 0-1 Joe Ralls (69), 1-1 Daniel Johnson (73), 1-2 Nathaniel Mendez-Laing (82), 1-3 Robert Glatzel (90).

Swansea – Luton 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 James Collins (72).

Barnsley – Millwall 0-0

Derby – Reading 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Tom Lawrence (str. 44), 2-0 Wayne Rooney (str. 45), 2-1 Andy Rinomhota (62).

Birmingham – Hull 3-3 (0-2)

Mål: 0-1 Josh Magennis (2), 0-2 James Scott (16), 1-2 Gary Gardner (47), 2-2 Dan Crowley (60), 2-3 Herbie Kane (67), 3-3 Gardner (88).

Leeds – Fulham 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Patrick Bamford (10), 2-0 Ezgjan Alioski (56), 3-0 Jack Harrison (71).

Stefan Johansen spilte 15 minutter som innbytter for Fulham.

Stoke – Middlesbrough 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Ashley Fletcher (29), 0-2 Marcus Tavernier (63).

Wigan – Blackburn 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Lee Evans (80), 2-0 Michael Jacobs (90).