Leeds stoppet Leicester i tetkampen

(Leicester - Leeds United 1-3). Patrick Bamford leverte to målgivende og en scoring da Leeds tok en sterk borteseier søndag.

Patrick Bamford og hans underholdende Leeds-lag fortsetter å imponere i Premier League. Søndag ble gullhåpet Leicester slått 3-1 på hjemmebane.

Bamford hadde gått målløs av banen i de siste fire PL-kampene, men i søndagens oppgjør ble han sentral med både scoring og to målgivende pasninger i Leeds' snuoperasjon.

Programmessig

Vertene tok ledelsen i kampens 13. minutt ved Harvey Barnes. Han førte ballen fra egen halvdel, spilte vegg med James Maddison og plasserte ballen kontrollert ned i hjørnet bak Illan Meslier.

127 sekunder senere kom et kontant svar fra Leeds, og det gikk hurtig framover hos gjestene. Luke Ayling snappet en dårlig Leicester-pasning og spilte til Bamford. Han la ballen videre til Stuart Dallas, som skjøt på direkten og sendte ballen forbi Kasper Schmeichel.

Senere i første omgang fikk både Leicesters Ayoze Perez og Leeds' Mateusz Klich scoringer annullert for offside.

Etter pause gjorde Leicester-manager Brendan Rodgers et grep som snudde om på kampen. Han byttet formasjon, og hjemmelaget fikk umiddelbart mer kontroll over ballen mot et Leeds-lag som har hatt mer ballbesittelse enn motstanderen i alle sine kamper denne sesongen.

Praktfull kontring

Det hjalp imidlertid ikke så veldig, for det var Leeds som scoret det neste målet. Igjen var det Leicester-slurv som ble utnyttet nådeløst, og Bamford hamret ballen i mål med et kanonskudd som Schmeichel ikke nådde opp til.

Leicester skapte store sjanser etter 1-2-målet, men maktet ikke å sette ballen i mål. Leeds var stadig farlige på overganger, og etter 83 minutter fikk Bamford og Harrison løpe nesten uforstyrret mot vertenes mål. Bamford la ballen til Harrison, som enkelt kunne trille inn 3-1.

Seieren var Leeds' niende på 20 PL-kamper, og det nyopprykkede laget har plassert seg midt på tabellen. Bamford er en sterk bidragsyter til det med sine elleve mål og fire assists.

Leicester misset samtidig muligheten til å ta seg forbi Manchester United og opp på 2.-plass på tabellen.

Leicester – Leeds 1-3 (1-1)

Mål: 1-0 Harvey Barnes (13), 1-1 Stuart Dallas (15), 1-2 Patrick Bamford (70), 1-3 Jack Harrison (84).

Dommer: Chris Kavanagh.

Gult kort: Luke Ayling, Stuart Dallas, Mateusz Klich, Leeds.

Leicester (4-2-3-1): Kasper Schmeichel – Timothy Castagne (Ricardo Pereira fra 36.), Wesley Fofana (Cengiz Ünder fra 80.), Jonny Evans, James Justin – Youri Tielemans, Nampalys Mendy – Marc Albrighton (Çaglar Söyüncü fra 46.), James Maddison, Harvey Barnes – Ayoze Pérez.

Leeds (4-1-4-1): Illan Meslier – Luke Ayling, Liam Cooper, Pascal Struijk, Ezgjan Alioski – Kalvin Phillips – Raphinha (Hélder Costa fra 79.), Stuart Dallas, Rodrigo (Mateusz Klich fra 21.), Jack Harrison – Patrick Bamford.

Premier League menn søndag, 21. runde:

Chelsea – Burnley 2-0, Leicester – Leeds 1-3, West Ham – Liverpool 1-3.

Senere kampstart:  Brighton – Tottenham (20.15).

Spilt lørdag: Everton – Newcastle 0-2, Crystal Palace – Wolverhampton 1-0, Manchester C. – Sheffield U. 1-0, West Bromwich – Fulham 2-2, Arsenal – Manchester U. 0-0, Southampton – Aston Villa 0-1.