Leeds scoret fem i etterlengtet hjemmeseier

(Leeds - Newcastle 5-2). Leeds tok tre viktige poeng og snudde kampen da Newcastle ble sendt hjem med et ydmykende 2-5-tap i Premier League.

Leeds tok sin første seier på tre kamper og sin første på eget gress siden september. Den tok laget forbi Newcastle på tabellen, begge har 17 poeng.

Sist fredag røk Leeds 1-2 for West Ham, mens Newcastle kom fra to strake seirer.

Hjemmelaget åpnet best i begge omgangene, men var helt overlegent i sluttspurten.

Jeff Hendrick sendte gjestene i ledelsen etter 26 minutter, mens Patrick Bamford utlignet ti minutter før pause.

Rodrigo sendte deretter Leeds i ledelsen før Ciaran Clark gjorde 2-2 for Newcastle like etter.

Leeds hadde en forrykende avslutning, der Stuart Dallas, Egian Alioski og Jack Harrison scoret hver sin gang. Det siste mål var en skikkelig perle.

Harrison gikk fra egen banehalvdel før han avsluttet med venstreslegga og sendte en suser fra 23 meter.

Leeds – Newcastle 5-2 (1-1)

Mål: 0-1 Jeff Hendrick (26), 1-1 Patrick Bamford (35), 2-1 Rodrigo (61), 2-2 Ciaran Clark (65), 3-2 Stuart Dallas (77), 4-2 Ezgjan Alioski (85), 5-2 Jack Harrison (88).

Dommer: Simon Hooper.

Gult kort: Mateusz Klich, Kalvin Phillips, Raphinha, Leeds, Isaac Hayden, Newcastle.

Leeds (4-1-4-1): Illan Meslier – Stuart Dallas, Luke Ayling, Liam Cooper, Ezgjan Alioski – Kalvin Phillips – Raphinha, Rodrigo (Pablo Hernández fra 82.), Mateusz Klich (Jamie Shackleton fra 89.), Jack Harrison – Patrick Bamford (Tyler Roberts fra 83.).

Newcastle (4-4-2): Karl Darlow – Jacob Murphy, Federico Fernández, Ciaran Clark, Jamal Lewis – Jeff Hendrick (Emil Krafth fra 63.), Sean Longstaff, Isaac Hayden, Ryan Fraser (Miguel Almirón fra 75.) – Callum Wilson, Joelinton (Dwight Gayle fra 74.).