Leeds og Aston Villa nærmest opprykksfinale

(Derby - Leeds 0-1, Aston Villa - West Bromwich 2-1). Ettmålsseire er sjelden til å stole på, men onsdag kan i hvert fall Leeds avgjøre på hjemmebane for å nå en opprykksfinale.

Leeds-spissen Kemar Roofe scoret kampens eneste mål og ble matchvinner i den første opprykkssemifinalen til Premier League borte mot Derby lørdag.

Roofe scoret seiersmålet ti minutter etter sidebytte.

Det var ikke mye som skilte lagene i en sjansefattig 1. omgang. Selv om gjestene hadde ballen litt mer, var det jevnt. Målvaktene måtte knapt i aksjon før pause.

Kemar Roofe har vært svært effektiv i mesterskapsseriemøtene med Derby tidligere i sesongen. Han scoret to mål i 4-1-seieren på bortebane 11. august i fjor, og fulgte opp med et nytt mål i 2-0 seieren hjemme 1. januar.

Lørdag ble Roofe flott spilt igjenom av Jack Harrison, og fra litt skrått hold og med en Derby-spiller tett på seg, klarte han å sette ballen i mål bak Derby-keeper Kelle Roos.

Den nederlandske målvakten reddet derimot mesterlig på en ny stor Leeds-sjanse minuttet senere.

Hjemmelaget forsøkte å sette inn en liten sluttspurt, men Leeds-forsvaret ble aldri satt på særlige prøver. Tolv minutter før slutt ville hjemmelaget ha straffe. Dommeren pekte først på straffemerket, men etter å ha konsulert sin assistent ombestemte han seg.

Leeds endte på tredjeplass i mesterskapsserien, mens Derby ble nummer seks.

Det er den gamle Chelsea-kjempen Frank Lampard som er Derby-manager. Han må kanskje trylle litt i returkampen på Elland Road onsdag.

Hos Leeds er det Marcelo Bielsa som har det sportslige ansvaret.

I den andre kampen i opprykkssluttspillet har Aston Villa sikret seg et lite overtak med 2-1-seieren over Stefan Johansens West Bromwich lørdag.

Engelsk opprykkssluttspill fotball lørdag, semifinaler mesterskapsserien, 1. kamp:

Aston Villa – West Bromwich 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Dwight Gayle (16), 1-1 Conor Hourihane (75), 2-1 Tammy Abraham (str. 79).