Leeds med tre skudd i stengene, men Arsenal med ti mann holdt unna

(Leeds - Arsenal 0-0). Leeds presset og presset, men fikk aldri uttelling da Arsenal forsvarte seg til 0-0 i Premier League søndag. Nicolas Pépé ble utvist for gjestene.

Bilde 1 av 3

Pépé fikk sin andre mulighet fra start denne sesongen, men kastet den vekk da han mistet hodet og ble sendt av banen etter 50 minutter for å ha satt pannen mot hodet til Leeds-forsvarer Ezgjan Alioski. Dommer Anthony Taylor måtte ta en titt på VAR-skjermen utenfor banen, men tok så en rask avgjørelse.

Pépé har ikke slått til i Arsenal og står med seks mål på 39 kamper for London-klubben.

London-klubben har allerede begynt å kjenne på presset og sto med tre tap på sine fire siste kamper før søndagens oppgjør. Det er kun fire klubber som har scoret færre mål enn Arsenal (10) denne sesongen.

Leeds sto for de fleste sjansene, som regel avslutninger fra distanse, men treverket og en god Bernd Leno sørget for poengdeling. Arsenal var gode på kontringer, men Bukayo Saka og Pierre-Emerick Aubameyang utnyttet ikke mulighetene.

Leeds gode

Bamford og Stuart Dallas var nære på med hver sin mulighet med tre minutters mellomrom etter en halvtime spilt.

Bamfords avslutning kom litt brått på, og han fikk ikke ordentlig klem på skuddet som ble reddet greit av Bernd Leno. Dallas kom til en god skuddmulighet fra hjørnet av 16-meteren, men avsluttet utenfor.

Klich forsøkte seg også, men også den avslutningen gikk til side for mål. Deretter fikk Luke Ayling og Mateusz Klich sjansen, men ballen ville ikke i mål i det som totalt sett var en velspilt omgang av Leeds.

Arsenal på sin side skapte magert med målsjanser og hadde en del å snakke om i pausen.

Så rødt

Det så ikke ut som pausepraten hadde gjort underverker, og før omgangen fikk satt seg var det fokus på Pépé etter 50 minutter da han ble utvist.

Arsenal spilte seg etter hvert til en mulighet etter en time, men avslutningen til Aubameyang ble for løs. Bortelaget ble stort sett liggende lavt, og Leeds styrte spillet.

Dallas fikk en ny skuddmulighet etter godt spill. Avslutningen var god, men det var også Leno, som lå helt oppe i vinkelen og avverget.

Sjanserik avslutning

Ayling fikk en kjempemulighet tjue minutter før slutt da han mottok ballen på seks meter, men fikk aldri kontroll på ballen. Det ble det siste han gjorde før han ble erstattet av angriper Rodrigo.

Han hamret til fra tjue meter, men skuddet gikk til side for målet til en god Leno. Ti minutter før slutt smalt i det i tverrliggeren fra Rodrigo, som gjorde et friskt innhopp.

Saka ble spilt nydelig gjennom av Hector Bellerin på en kontring, men den unge engelskmannen klarte ikke å avslutte forbi keeper. Bamford kom seg løs i feltet få minutter før slutt, men igjen var stolpen på Arsenals side.

Rodrigo fikk sin tredje mulighet, men fra kloss hold satte han sin andre ball i stolpen, som utviklet seg til å bli Arsenals ellevte mann i fraværet av Pépé søndag kveld.

Premier League søndag:
Leeds – Arsenal 0-0

Dommer: Anthony Taylor.

Gult kort: Stuart Dallas, Liam Cooper, Kalvin Phillips, Leeds.

Rødt kort: Nicolas Pépé (51), Arsenal.

Leeds (4-1-4-1): Illan Meslier – Luke Ayling (Rodrigo fra 71.), Robin Koch, Liam Cooper, Ezgjan Alioski – Kalvin Phillips – Raphinha, Mateusz Klich, Stuart Dallas, Jack Harrison (Ian Poveda fra 80.) – Patrick Bamford.

Arsenal (4-2-3-1): Bernd Leno – Héctor Bellerín, Rob Holding, Gabriel, Kieran Tierney – Dani Ceballos, Granit Xhaka – Nicolas Pépé, Joe Willock (Bukayo Saka fra 57.), Willian (Reiss Nelson fra 46.) – Pierre-Emerick Aubameyang.

Engelsk Premier League fotball menn søndag, 9. runde:

Fulham – Everton 2-3, Sheffield U. – West Ham 0-1, Leeds – Arsenal 0-0.

Senere kampstart: Liverpool – Leicester (20.15).

Spilt lørdag: Newcastle – Chelsea 0-2 , Aston Villa – Brighton 1-2 , Tottenham – Manchester C. 2-0 , Manchester U. – West Bromwich 1-0 .

Spilles mandag: Burnley – Crystal Palace, Wolverhampton – Southampton.