Sport

Leeds-manageren får vei oppkalt etter seg

Etter at Leeds United vant seriegull og rykket opp til Premier League har en gate i den nordengelske byen fått navnet Marcelo Bielsa Way.

Av Torjus Ambjør

Gatenavnet er en hyllest til manageren som endelig fikk laget tilbake i den engelske toppligaen etter 16 års ventetid.

I tillegg har gaten Trinity Leeds, som ligger bak Marcelo Bielsa Way, midlertidig endret navn til Trinity Leeds United. Navnet vil stå i en hel måned for å feire opprykket.

Leeds trengte ikke engang å spille selv for å bli klare for det øverste nivået i England. Opprykket ble klart etter at West Bromwich tapte 1-2 for Huddersfield fredag og seriegullet var i boks da Brentford tapte 0-1 for Stoke lørdag.

Les også: Her feirer Leeds opprykket

Det nye gatenavnet skal være en påminnelse til hele byen om den store prestasjonen.

– Dette er et fantastisk øyeblikk for byen, og vi er glade for å kunne ta del i feiringen når Leeds United returnerer til Premier League, sier direktør i Trinity Leeds David Maddison til  Sky Sports , og fortsetter:

– Gatenavnet er en påminnelse til fans og besøkende fra hjemlandet hans Argentina om lagets fantastiske prestasjon.

Brentford tapte

Brentford kunne tatt et stort steg mot opprykk til Premier League, men tapte 0-1 i bortekampen mot Stoke lørdag. Det gjorde Leeds til seriemestere en runde før slutt.

Brentford har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball siden 1946/47-sesongen.

London-klubben hadde alle sjansers mor til å ta et gedigent steg mot Premier League-spill etter at konkurrenten West Bromwich tapte mot Huddersfield fredag kveld.  Det gjenstår én serierunde av den engelske mesterskapsserien. Også uavgjort hadde holdt til å kapre opprykksplassen for Brentford, da de har 12 mål bedre målforskjell enn West Bromwich.

Den sjansen klarte de ikke å ta vare på. Stoke vant 1-0 og sikret med det også plassen sin i den engelske mesterskapsserien etter scoring av Lee Gregory.

Nå er det West Bromwich som igjen ligger i førersetet om å kapre den siste Premier League-plassen.

Stefan Johansens Fulham vant 5-3 mot Sheffield Wednesday lørdag. Dermed lever fortsatt håpet om direkte opprykk til Premier League når én serierunde gjenstår.

Mer fra Dagsavisen