Sport

Lars Olden Larsen er KFUMs nye målmaskin

Lars Olden Larsen bøtter inn mål for KFUM i 1. divisjon, og er ikke redd for å drømme stort.

KFUMs retur til 1. divisjon har fått en god start. Til tross for 4-2-tap borte mot Sogndal lørdag ligger laget på en 7. plass, med ti poeng på sju kamper. Mye takket være Lars Olden Larsen, som etter to nye fulltreffere lørdag nå deler toppscorertittelen med Sandefjords Pontus Engblom.

– Det har vært god flyt de siste kampene. Litt av æren for at det kommer så mye scoringer er at systemet passer meg ganske bra, og jeg har fått mye tillit under Jørgen (Isnes), sier 20-åringen til Dagsavisen etter en morgenøkt tirsdag.

Ti målpoeng

Sola skinner på Ekeberg, og det samme gjør fotballhverdagen til KFUMs målmaskin.

Han kom fra Vålerenga i januar 2018. Etter å ha slitt mye med skader  la han om treninga, og nå har han aldri vært bedre. Målkontoen kunne faktisk vært enda større.

Saken fortsetter under bildet. 

###

Lars Olden Larsen (t.v.) koste seg på treningsfeltet tirsdag. Han gir trener Jørgen Isnes (t.h.), og lagkameratene mye av æren for framgangen. Foto: Haakon Thon 

Mot Sogndal burde det blitt tre, og i kampen før, hjemme mot Jerv (5-0), kunne det også blitt tre, men stoppet på to da også. Til gjengjeld hadde han tre assist. Det gjør at han også topper den statistikken. Totalt står han med ti målpoeng på de fire siste kampene.

– Fotball er virkelig gøy om dagen. Vi koser oss på feltet, og jeg får masse meldinger fra kjente. Det er gøy med oppmerksomhet og det gir motivasjon videre, sier han.

– Jeg ble ferdig med eksamen (statsvitenskap) i går også, så det er litt ekstra gøy på trening i dag, smiler han.

Han innrømmer likevel at ikke skolen har førsteprioritet nå.

– Fotball har alltid hatt fokus, og jeg syns fortsatt det er vanskelig å tenke på hva jeg skal drive med når jeg en gang gir meg. Jeg blir mast på av mutter’n som er assisterende rektor på Bjerke videregående, ler han.

Drømmer om Old Trafford

Og fortsetter han i det sporet han er i nå, kan fotballen ta han langt. Kanskje helt til Old Trafford?

– Når du vokser opp drømmer du større enn Norge. Målet har alltid vært å spille fast på et lag i Eliteserien. Jeg har fortsatt mål og forhåpninger om å prege norsk fotball om noen år. Men den ultimate drømmen er å spille på Old Trafford, sier han.

– Hvor ser du deg selv om fem år?

– Det kan jo skje mye, men forhåpentligvis har jeg spilt meg inn i elleveren på et godt eliteserielag, svarer Olden, som poengterer at han ikke har noe hastverk med å forlate KFUM.

– Jeg trives utrolig bra i «Kåffa». Jeg føler at jeg lærer nye ting hver dag her, avslutter han.

Torsdag tar KFUM imot Strømmen hjemme.

Mer fra Dagsavisen