Sport

Lars Lagerbäck: – Riktig å spille landskamp, men ville forstått en avlysning

Det norske fotballandslaget har samlet seg i Oslo for å spille en treningskamp mot Israel på Ullevaal stadon onsdag. Smittesituasjonen påvirker ikke spillerne, hevder de.

Landslagsspillerne bor over hele Europa og mandag samlet Lars Lagerbäck gruppen i Oslo.

Kaptein Stefan Johansen og Stefan Strandberg deltok på den digitale pressekonferansen sammen med Lagerbäck. På grunn av den økte smittefaren møtes ikke spillere og journalister fysisk lenger.

Ja og nei

Kampen mot Israel er isolert sett uten betydning, annet enn plassering på FIFA-rankingen. På spørsmål om det er riktig å spille kampen, svarte Lagerbäck:

– Det kommer jo an på hvilken hatt jeg har på meg. Som landslagssef er enhver kamp nyttig, vi har jo ikke spilt en slik privatkamp siden 2017. Men som sivil borger hadde jeg også skjønt om kampen ikke ville blitt spilt, sa han.

Han fikk følge av de to spillerne og alle understreket det strenge regime landlsaget lever under.

– Vi er antagelig bedre beskyttet enn vanlige borgere. Vi lever jo nesten totalt isolert, sier Stefan Strandberg, som har mange og lange reiser i sin russiske  klubb.

– Folk flest er antagelig ikke klar over hvor strenge regler vi har, sier Lagerbäck, som selv pendler mellom Norge og Sverige.

Ferdig med Sørloth-saken

Han ble også spurt om den såkalte Sørloth-saken og alle lekkasjene om landslagets interne forhold.

Alexander Sørloth deltok på mandagens trening og Lagerbäck bedyret at saken er ferdig. Men det er mulig de vil ta opp lekkasjene i plenum, inkludert laguttakene.

– Har du vurdert å gi ut laget en dag før, så slipper du lekkasjer og spekuasjoner?

– Det varierer fra gang til gang, med hensyn til kampens viktighet og skadesituasjonen i laget. Men vi ønsker å holde internt det som skal holdes internt, svarte han.

Kjøkkenveien

Norge møter Israel i privatkamp onsdag før det er avreise til de to siste kampene i nasjonsligaen, begge bortekamper mot Romania og Østerrike. Med seier i gruppen kan Norge få en kjøkkenvei til neste VM-sluttspil, slik man fikk til neste års EM-sluttspill som endte i playoff-tap mot Serbia. Men dette nåløyet er mye trangere til et VM-sluttspill der bare 13 nasjoner fra Europa får plass.

– Alle landskamper som spilles vil vi vinne, og kampen kan jo ha betydning for FIFA-rangeringen, sa svensken.

Og FIFA-rangeringen legges til grunn når alle lag skal seedes foran den kommende trekningen av VM-kvalifiseringen i desember.

Det er store endringer i den norske troppen siden uttaket.

Nykommer Stian Gregersen (Molde) måtte melde forfall søndag. Også Birger Meling og Jonas Svensson er ute. Kristoffer Ajer er usikker.

Inn har kommet Iver Fossum og Bodø/Glimts midtstopper Marius Lode samt Simen Juklerød og Sigurd Rosted.

Mer fra Dagsavisen