Langt, langt opp til Messi-lønn

Ada Hegerberg er verdens best betalte kvinnelige fotballspiller med sine 3,9 millioner i årslønn. Men målt mot Lionel Messi blir det småpenger.

Ifølge France Football er Barcelonas Messi den fotballspilleren i verden som tjener aller mest. Messi hadde i 2018 en totalt årsinntekt på 1,26 milliarder kroner, inkludert lønn, sponsorinntekter og forretningsinntekter.

Cristiano Ronaldo er den som kommer nærmest Messi med 1,12 milliarder i inntekt. Bak der følger Neymar med 885 millioner kroner.

Med sine 3,9 millioner er nordmøringen Hegerberg den som tjener best av de kvinnelige, men inntekten tilsvarer ikke mer enn skarve 0,3 prosent av det Lyons Hegerberg håver inn.

De tre kvinnelige fotballspillerne som kommer nærmest Hegerberg på lønnsstigen er Wendie Renard (Lyon) 3,35 millioner, Carli Lloyd (Lyon) 3,35 millioner og Marta (Orlando Pride) 3,26 millioner.

Lyon og Hegerberg er på titteljakt også denne sesongen. Hegerberg og co. er klar for semifinale i mesterligaen. Der møter det franske laget Maren Mjeldes Chelsea. I kvartfinalen slo Lyon ut Wolfsburg og Caroline Graham Hansen med 6-3 sammenlagt.

– Vi gjorde en enorm kamp. Vi snakker ikke mye før kampene, men vi gjør det på banen. Jeg er stolt av dette laget, sa Hegerberg etter 4-2-seieren på bortebane, ifølge Lyons nettsted.

Semifinalene spilles de to siste helgene i april. Hegerberg og Lyon har hjemmekamp i første semi. (NTB)

Lionel Messi. Foto: NTB scanpix