Sport

Lange dager for Kjelsås-trener Eivind Kampen: – Bikkja er den store vinneren

Kjelsås-trener Eivind Kampen har innsett at han har lite å ta seg til uten fotball, men har blitt bedre kjent med Oslo.

Et samfunn som står på vent har fått flere til å utforske nye hobbyer, og interesser. Men for Kjelsås-trener Eivind Kampen har fraværet av fotball fått han til å innse at han mangler en hobby.

– Jeg håper at de fleste har funnet ut at de har noen andre hobbyer de kan bruke tid på, i større grad enn det jeg har gjort, ler Kampen da vi møtte ham på kontoret i forrige uke.

Humøret er som alltid på plass, men sjefen på Oslos tak har også gjort seg noen litt dystre erfaringer den siste måneden.

– Det er jo en jævla erkjennelse å finne ut at man ikke har noe annet i livet enn dette her da. Fotball er 10-12 timer i døgnet hele året, og plutselig så finner du ut hvem du er. Det er en skuffende oppdagelse, men sånn er det, fortsetter han, stadig med et smil på lur.

Bikkja er vinneren

Så hva gjør egentlig Eivind Kampen om dagen, uten fotball?

– Jeg har bygd kroppen til bikkja mi, Han er den store vinneren. Han har aldri sett bedre ut, smiler Kampen, før han legger til:

– Han begynner å bli lei han óg.

– Så du er fortsatt trener på et vis?

– Ja, nå er jeg coach for bikkja, 100 prosent.

Bonde i byen

Selv om hunden til Fagernes-mannen kanskje er den store vinneren i denne koronapausen, har matfar også satt i gang et lite prosjekt for seg selv, for å få dagene til å gå.

– Jeg er jo bonde i byen, så jeg har jo aldri utforska Oslo ordentlig, så det har vært greia mi nå. Prøve å se alle kriker og kroker av Oslo sentrum.

Savner spillerne

Ved siden av dette bruker Kampen litt tid på kontoret. Foreløpig er det kun én dag i uka. Da blir det fort lang lunsj, men også en del planlegging for ulike scenarioer av hvordan sesongoppkjøringen kan se ut.

I Kjelsås har de nå vært permitert siden månedsskiftet mars/april. Han merker at det begynner å bli en stund siden han har sett spillerne nå.

– Savner du dem?

– Ja, det gjør man jo, svarer han.

– Det er sprøtt

Litt kontakt har han likevel hatt med spillerne, over telefon.

– Jeg sjekker at de har det bra, og at alt er i orden. Men veldig forsiktig med å gi dem oppgaver, for det er ikke lov. Mer sånn medmenneskelig, man veit jo aldri hvordan folk vil håndtere ting. Det er jo rart å bli fratatt det du egentlig definerer deg som i livet. Det er jo sprøtt, sier han, før han fortsetter:

– Det er litt mentalhelse i det óg, du er vant til å dunke masse adrenalin gjennom kroppen på ganske mange tidspunkter i løpet av en uke, som har blitt borte da. Det tror jeg ikke nødvendigvis er kjempesunt.

Mister 16. mai-kamp mot FFK

16. mai skulle Kjelsås, etter den opprinnelige terminlista, spilt det som kom til å bli en av sesonges virkelig store høydepunkter, nemlig bortekampen mot Fredikstad. Den blir det ikke noe av.

– Vi hadde jo gleda oss til 16. mai-kamp mot Fredrikstad. Det hadde vært dritkult. Utrolig synd at vi mister den, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen