Sport

Lang skadeliste for Eirik Kjønøs Grorud

(Grorud – Kjelsås 2-2) Grorud har en bred stall, men sliter tungt med skader før serieåpningen om drøye seks uker mot Jerv i OBOS-ligaen. Trener Eirik Kjønø stresser likevel ikke nevneverdig – ennå.

Av Even Lübeck

LSK-HALLEN (Dagsavisen): For med kort tid igjen til seriestart har trener Kjønø en hel ellever som ikke kan spille grunnet langtidsskader eller opptrening etter skader.

Disse var ikke med i treningskampen mot Kjelsås fredag:

  • Faysal Ahmed – slitt med leggene, men skal være klar for seriestart. Kjønø og trenerteamet gikk langt i å friskmelde kapteinen inn mot treningskampen mot Ull/Kisa om to uker også.
  • Kevin Mankowitz – fikk en slagskade i kneet mot Stabæk. Han er tilbake til uka.
  • Henrik Bredeli – hele sesongen til Bredeli er over etter at han røk korsbåndet.
  • Ali Iqbal – sliter med lyskene. Har tatt MR. Driver med opptrening og skal være tilbake før seriestart.
  • Fredrick Pettersen – sliter med jumpers knee. Blitt matchet forsiktig. Håper å bli klar til seriestart.
  • Elmy – slitt med et skadet kne etter en hendelse på trening. Skal være tilbake til uka.
  • Thomas Elsebutangen – opptrening av lyske. Tilbake i trening til uka.
  • Petter Mathias Olsen – opererte ankelen i høst, etter bare en halvtime med spill. Regner med å være tilbake til seriestart.
  • Fabian Næss – røk korsbåndet i fjor sommer. Tilbake i sommer
  • Omar Bully – trener opp lysken, har hatt voksesmerter. Skal være klar inn mot seriestart
  • Josias Furaha – brakk beinet på landslagssamling forrige uke. Ute i 3-4 måneder.

I tillegg måtte midtstopper Glenn Harviken gå av fredag etter å ha vridd seg i store smerter tidlig i den andre omgangen.

Les også: Grorud imponerte, slo eliteserielag komfortabelt (DA+)

Er rolig, tross alle skadene

Men stresser Kjønø over den lange skadelisten? Ikke med det første.

– De som ikke er med i dag hadde vært et godt lag i 2. divisjon. Heldigvis har vi en bred stall. De som har vært med i vinter har tatt store steg. De ser bra ut. Så må vi få resten på beina så fort som mulig, sier Kjønø etter 2-2 mot Kjelsås. Han fortsetter og innrømmer:

– Men vi kan ikke få flere skader nå. Det kan by på problemer.

Å innse at Bredeli er ute hele sesongen, er blytungt for Kjønø og Grorud. Han ble hentet inn som en forsterkning før den kommende sesongen etter at han var på lån i Grorud i sommer. 1998-modellen har tidligere spilt i Strømsgodset, Fredrikstad, Strømmen og Fram og senest vært på college i North Carolina i USA. Han har 20 OBOS-kamper fra før på CV-en med Strømmen i 2015 og FFK i 2017.

– At Bredeli er skadet er utrolig kjipt for oss. Han var en av få spillere vi har hentet inn som forsterkninger før sesongen. Han må erstattes, sier Kjønø og sukker.

Slet mot Kjelsås, men berget uavgjort på tampen

Bare to uker etter at Grorud til tider herjet med Stabæk, slet de mot 2.-divisjonslaget Kjelsås. Det var også et av få lag de gulkledde slet med sist sesong – 1-1 hjemme og 0-4-tap borte. Fredag ble det 2-2 etter en heller svak forestilling av det nyopprykkede OBOS-ligalaget.

– Det er et steg ned på egentlig alt. Det er ikke unaturlig – alle lag har en sånn periode i pre-season, men jeg håpte det ikke skulle skje oss, sier Kjønø.

Les også: Nigerianske gutter lurt til å tro at de skulle prøvespille for Grorud

Tidlig ledelse

I LSK-Hallen fredag tok gjestene ledelsen tidlig. Etter en corner gikk ballen i mål fra kloss hold etter at Lars Brotangen var sist nær ballen.

Kjelsås hadde flere gode muligheter utover i omgangen og kunne scoret både to og tre mål før pause, men Emil Gundelach Ødegaard i Grorud-buret vartet opp med flere bra redninger. De gulkledde var ikke helt ufarlige de heller, men det var ikke ufortjent at Kjelsås ledet til pause.

Grorud kom ut i et høyere tempo i den andre omgangen og fikk lønn for strevet etter halvspilt omgang. Tidligere Lillestrøm-spiller Elias Hagen, som kjenner LSK-hallen godt, spilte en utsøkt stikker gjennom til Leo Cornic, som kom på løp mellom stopper og back. Høyrebacken timet løpet perfekt og banket inn 1-1 på helvolley fra åtte meter.

Men de var ikke i ledelsen lenge. Like etter kontret Kjelsås, og etter at innbytter Jens Aslaksrud fant en vidåpen Jesper Solli på seks meter, tok 2.-divisjonslaget ledelsen 2–1.

Det så ut til at det skulle bli en overraskende Kjelsås-seier, men med 95.20 på klokka var lagene like langt igjen. Innbytter Odin Berre chippet ballen inn på fem meter, der en annen innbytter i Nicholas Dahlby stanget inn 2–2. Det var også så å si det siste som skjedde i kampen, som endte uavgjort.

Kjønø skuffet: Vi slurver med touch og pasninger

– Kjelsås forsvarte seg bedre enn det Stabæk gjorde. Vi fikk mye mer rom mot Stabæk. Pluss at ting går litt saktere for oss. Vi sliter ofte mot Kjelsås. De kjenner oss godt og gjør det vanskelig for oss. Kampen er en luring, han. Han vet hvordan vi ønsker å spille.

– Er du overrasket over at dere var svake?

– Jeg har sett gjennom hele uka at vi har manglet energi, som er naturlig i en sånn periode som det her før sesongen. Vi slurver med touch, pasninger, vi beveger oss ikke mye. Forsvarsspillet som har vært fullt av energi i de første kampene var ikke like bra i dag.

Likevel ser ikke Kjønø bare mørkt på det.

– Vi scorer tross alt to mål på en dårlig dag. Vi tapte med fire sist vi hadde en dårlig dag mot Kjelsås. Vi har kvaliteten til å score mål, selv når det lugger. Det kunne fort endt med 0 scoringer som i fjor.

Mer fra Dagsavisen