Sport

Landslagsskole med VIF-preg

Hele seks VIF-gutter ble tatt ut til G15 talentleir i Porsgrunn denne uka.

PORSGRUNN (Dagsavisen): Og er dermed flest spillere fra samme klubb på det såkalte skygge- og landslaget i onsdagens treningskamp under Equinors talentleir på Kjølnes stadion.

Statistikken viser at Vålerenga er klubben med flest spillere på aldersbestemte landslag fra U15 og opp til A-laget, noe ingen andre klubber i Norge har utfordret dem på ennå.

– Jeg synes det er utrolig gøy at det er så mange VIF-spillere på samlingen. Det viser at vi sammen jobber hardt i klubben og har en veldig god treningshverdag med gode trenere og et godt lag, som gjør at flere spillere blir tatt ut til samling, forteller Mikkel N. Knudsen til Dagsavisen. Midtstopperen, som kom til VIF høsten 2018 fra Høybråten/Stovner, var kaptein for «skyggelandslaget» i andre omgang av samlingens treningskamp og fikk tydelig vist en kombinasjon av sine lederkunnskaper og gode ferdigheter en mot en.

Les også: Oppsal-spillere til talentleir: – Veldig lovende fremtid (+)

Keepertalenter

Vålerenga, som er en utviklingsklubb, hadde to av klubbens G15 keepere på samlingen, Morten Stakkeng Vang på skyggelandslaget og Storm Strand-Kolbjørnsen på landslaget.

– Vi bytter på å spille som første keeper i VIF og trener hver dag for å bli best, og dette viser jo at vi klarer det ganske bra, sier Strand-Kolbjørnsen, som er en robust keeper med gode tekniske ferdigheter. Strand-Kolbjørnsen hadde sin første leir i Porsgrunn denne uka, men har spilt tre landskamper for Norges G15 lag og vært i Vålerenga siden barnefotballen. Treningskampen mellom de to keeperne endte med fire baklengs mål for landslagskeeperen og tre for Vang, men begge viste gode tendenser i kampen som var veldig jevn.

Les også: Nouri tilbake i VIF, spilleklar fra august (+)

Spiller mot de beste

Oliver Johannes Braude var kaptein i første omgang på G15 skyggelaget og utfordret landslaget i alle spillets faser.

Saken fortsetter under bildet. 

Morten Stakkeng Vang (t.v.) og Oliver Johannes Braude spilte på samme lag, skygelandslaget.

Morten Stakkeng Vang (t.v.) og Oliver Johannes Braude spilte på samme lag, skyggelandslaget. Foto: Reidar Sollie 

– Dette er veldig gøy fordi jeg får spilt mot de beste spillerne i landet og vi blir trent av de beste trenerne. Så her lærer jeg mye, sier banens minstemann til Dagsavisen. Oliver er på slik samling for andre år på rad.

– Hva ønsker du selv å bli bedre på?

– Jeg jobber mye med posisjonering, evnen til å lese spillet bedre, sier gutten som har spilt i Vålerenga siden han var seks år gammel, men som 12-åring dro til Stabæk for å så komme tilbake til VIF i fjor.

Magnus Bech Riisnæs og Shreeraam Sritharan (landslag) spilte også treningskampen i Porsgrunn.

Mer fra Dagsavisen