Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen (t.v.) på trening i San Marino.

Lagerbäck vil ha tempo og bevegelse

Norge ble for stillestående i hjemmekampen mot San Marino i fjor. Det skal ikke gjenta seg torsdag, sier Norges landslagssjef Lars Lagerbäck.

Av Steinar Bjerkmann

SAN MARINO: – Vi møter et godt defensivt lag. Jeg antar de vil legge seg bakpå og vente på muligheter til å kontre, sa Mohamed Elyounoussi på den siste pressekonferansen før VM-kvalifiseringskampen.

Torsdagens motstander er nummer 204 på FIFA-rankingen. San Marino har scoret to mål og sluppet inn 38 så langt i kvalifiseringen.

– Hvis vi ser på hvordan de har spilt tidligere, må vi være tålmodige og ikke stresse. Vi må holde oss til planen. San Marino kan overraske, så vi må være godt forberedt. Jeg føler vi har alt under kontroll, sa Lars Lagerbäck.

Respekt

På spørsmål om ikke landslaget overdriver San Marinos kvaliteter når det snakkes om hvor vanskelig det kan bli mot lilleputtnasjonen, svarer Lagerbäck at det har med respekt å gjøre.

– Man skal alltid ha respekt for motstanderen. Går vi ut på banen med 10-15 prosent lavere innsats, kan vi få problemer. Men vi har tro på egne ferdigheter, sier landslagssjefen, som mener nøkkelen mot San Marino er bevegelighet.

Han mener det norske landslaget ble for stillestående i hjemmekampen mot San Marino, der det sto 1-1 til drøye kvarteret gjensto. Norge vant til slutt 4-1 på Ullevaal.

Bedring

Lagerbäck mener laget har blitt bedre etter at han tok over, men bare dersom man ser bort fra kampen mot Tyskland.

– For de andre kampene ser det bedre ut defensivt. Også angrepsspillet har blitt bedre, men det tar tid å bli kjent med hverandre, både på og utenfor banen, sa landslagstreneren.

Moi mener forskjellen på landslaget etter at Lagerbäck tok over er at spillerne har tydeligere oppgaver.

– Man føler seg mer klar, og vet oppgavene før kamp. Det er også fint å ha en variasjon mellom å slå langt og ha ballen i laget. Og det synes jeg vi har vært flinke til, med unntak av Tyskland-kampen, sier Elyounoussi. (NTB)