Sport

Lagerbäck utelukker ikke forlenget kontrakt med Norge

Lars Lagerbäck utelukker ikke at han fortsetter som norsk landslagssjef også etter EM neste år. Men han mener i prinsipp at han er for gammel. Spillerne er ikke enige.

Av Espen Hartvig

Sander Berge ser absolutt ingen alderskramper hos Lars Lagerbäck (71) og tar ham gjerne med videre som landslagssjef.

Norge spiller to svært viktige EM-kvalkamper i dagene som kommer. Lørdag smeller det hjemme mot gruppegiganten Spania. Tre dager senere venter Romania borte.

Onsdag styrte Lagerbäck nok en økt. Den fant sted i tre-fire varmegrader og kontinuerlig lett regn på Ullevaal stadion.

Lagerbäcks kontrakt går ut til sommeren. Han håper å fullføre den med et EM-sluttspill på den norske benken.

Hva som skjer videre, henger litt i den kjente løse luften. Lagerbäck har ikke sagt definitivt nei til å forlenge om han får sjansen.

Kan spillerstøtten gi ham et dytt til å si ja?

– Ja, du … Det er jo hyggelig om spillerne synes det. Og det er jo en fantastisk interessant gjeng fotballspillere. Vi har en kontrakt som løper til og med neste sommer. Vi har ikke tatt noen videre beslutning, sier Lagerbäck.

– Kan avgjørelsen drøye helt til mars?

– Den ballen ligger hos NFF, men jeg vil jo råde dem til å få dette avklart så tidlig som mulig. Man må jo ta hensyn til dem som skal komme senere og slikt. Så jeg antar at vi får avklart dette mye tidligere enn i mars.

Ros

Genk-spiller Berge er en av flere unggutter Lagerbäck tidlig valgte å satse på. Han debuterte som 18-åring for A-landslaget.

– Jeg har vært heldig og privilegert som har fått vært en viktig del av hans lag og spilt mange kamper, sier Berge til NTB.

– Merker du at Lagerbäck er blitt 71 år?

– Overhodet ikke. Han er cool, rolig, har kontroll og er passe autoritær. Han er en veldig, veldig god trener med erfaring og som vet hva som gjelder og som er opptatt av detaljer. Det er ikke min jobb å ansette trenere, men jeg er i hvert fall veldig tilfreds med ham, sier Berge.

Samme budskap kommer fra en rekke andre landslagsspillere NTB snakket med denne uka.

Veteraner

Flere Lagerbäck-kollegaer har holdt på lenge på toppnivå:

Giovanni Trapattoni var trener for Irlands landslag til han var over 74 år.

I Premier League er Roy Hodgson (72) manager for Crystal Palace.

Alex Ferguson hadde ansvaret for Manchester United til han var 71 og et halvt år.

– Man må se seg selv i speilet. Hvordan man vil leve og hva man vil gjøre. man blir jo heller ikke skarpere med årene. Men det er alltid interessant å se hva man kan få til, og det er et privilegium å få det adrenalinkicket hver gang man samles, sier Lagerbäck.

Mer fra Dagsavisen