Sport

Lagerbäck til Dagsavisen: – Spør Martin meg om råd, så skal han få svar

Martin Ødegaard kobles til Ajax etter storspill på lån i Vitesse. Blir det klubbskifte, eller blir det en retur til Real Madrid, klubben som eier ham?

ULLEVAAL (Dagsavisen): Tidligere i mars skrev spanske medier at Ajax skal være interessert i å kjøpe Ødegaard fra Real Madrid. Prislappen? 20 millioner euro, tilsvarende nesten 200 millioner kroner.

20-åringen ble tirsdag tatt ut i landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Sverige senere denne måneden. Landslagssjef Lars Lagerbäck er svært tilfreds med hvordan Ødegaard har utviklet seg denne sesongen. Ødegaard står med fem mål og seks målgivende for Vitesse så langt i 2018/2019.

– Jeg synes Martin har utviklet seg denne høsten og vinteren, både på klubblaget og på landslaget. Han har gjort det fantastisk bra. Han kommer nærmere og nærmere å bli en «startspiller» på landslaget, og forhåpentligvis vil han bli en bærende spiller for oss, sier Lagerbäck til Dagsavisen.

– Det er mange spekulasjoner rundt Ødegaard. Nå er Zinedine Zidane tilbake som Real-trener. Hva kan det bety for fotballframtiden hans?

– Det har jeg ingen anelse om. Folk har jo allerede begynt å spekulere i om Zidane skal kjøpe «ferdige» storstjerner for milliarder. Men han må jo kjenne Martin, etter det jeg forstår, siden han var der (i Real) da Martin kom.

Saken fortsetter under bildet

Vitesse Arnhem's Martin Odegaard warms up prior to the Dutch Eredivisie football match between AZ Alkmaar and Vitesse Arnhem in Alkmaar on August 26, 2018. (Photo by Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Martin Ødegaard har storspilt på lån hos den nederlandske toppklubben Vitesse den siste tiden. Foto: Robin Van Lonkhuijsen/AFP/NTB scanpix

Les også: Ødegaard i storform for Vitesse

– Spill på høyest mulig nivå

– Men jeg aner ikke hvordan Zidane tenker rundt prosessen med å «gjenreise» Real Madrid, legger den svenske trenerveteranen til.

Han vil ikke gå ut og mene noe om hvorvidt Ødegaard bør velge Ajax hvis muligheten skulle by seg.

– En del spillere spør meg og «Perry» (Per Joar Hansen, assistenttrener) hvis sjansen er der for et klubbytte. Da svarer man dem jo, men ellers er ikke det noe vi legger oss opp i. Den avgjørelsen får Martin ta selv, om det skulle vise seg å være noe hold i ryktene, sier Lagerbäck.

Han understreker imidlertid at spillerne alltid bør strekke seg mot nye mål.

– Generelt pleier jeg jo å si at man alltid skal ta sjansen på å spille på et så høyt nivå som mulig. Samtidig må man også være realistisk, da tenker jeg på spilletid. Man må forsøke å bedømme hvor stor sjansen er for å få spilletid. Det er det jeg pleier å si til spillerne, sier landslagssjefen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Har vokst som spiller

Ødegaard har vært under kontrakt med Real Madrid siden 2015, da han kom fra Strømsgodset. Avtalen hans med den spanske storklubben skal løpe til 2021, ifølge NTB.

Overgang eller ei, Lagerbäck ser fram til å jobbe videre med 20-åringen. Og kanskje kan han allerede mot Spania og Sverige spille en viktig rolle.

– Det er fullt mulig, men det kan jeg ikke svare deg på det nå. Og det hadde jeg heller ikke svart på om jeg visste det, sier svensken humrende.

Han mener 20-åringen har tatt steg på flere områder i høst og i vinter.

– Det kjennes som om Martin har blitt litt «større» i sitt offensive spill. Han tar mer initiativ for seg selv, han forsøker å komme til flere avslutninger. Han er mer ambisiøs i pasningsspillet. Det kjennes som om han tar et nytt klyv hele tiden. Det er veldig kjekt, sier Lagerbäck.

Saken fortsetter under bildet

###

Den franske fotballegenden Zinedine Zidane er tilbake i Real Madrid, klubben Martin Ødegaard eies av. Foto: NTB scanpix

Uttaket:

Lars Lagerbäck har tatt ut følgende 23 spillere til kampene mot Spania og Sverige i EM-kvalifiseringen:

Målvakter:

Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Sten Grytebust (OB), Per Kristian Bråtveit (Djurgården)

Utespillere:

Haitam Aleesami (Palermo), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Kristoffer Ajer (Celtic), Birger Meling (Rosenborg), Even Hovland (Rosenborg), Håvard Nordtveit (Fulham), Sigurd Rosted (Gent), Jonas Svensson (Alkmaar), Martin Ødegaard (Vitesse), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Mats Møller Dæhli (St. Pauli), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (West Bromwich), Martin Linnes (Galatasaray), Ole Kristian Selnæs (Shenzhen), Tarik Elyounoussi (AIK), Bjørn Maars Johnsen (Alkmaar), Joshua King (Bournemouth), Ola Kamara (Shenzhen), Alexander Sørloth (Gent).

Norge møter Spania borte 23. mars og Sverige hjemme 26. mars.

Mer fra Dagsavisen