Lagerbäck om landslagslekkasjer: - De er ikke profesjonelle

Landslagssjef Lars Lagerbäck sier at de som lekker sensitiv informasjon, ikke kan regnes som profesjonelle.

Lagerbäck presenterte mandag troppen til kampene mot Israel (hjemme 11. november), Romania (borte 15.) og Østerrike (borte 18.).

På spørsmål fra NTB svarte den svensken trenerveteranen slik på hvordan han skal ta tak i lekkasjene:

– Vi skal ta tak i dette og forsøker hele tiden å gjøre det gjennom våre ledestjerner. De som har kommunisert dette ut, er ikke profesjonelle i mine øyne, sa Lagerbäck.

Veterantreneren sier at han skal det opp direkte med både spillere og støtteapparat.

– Men jeg vet heller ikke hvor mange spillere som har vært involvert i lekkasjene. Det virker som om vi har vårt å jobbe med, sa Lagerbäck.

Ikke internt

Lagerbäck har også irritert seg over at laguttaket ofte ble lagt ut i mediene før det skulle offentliggjøres. Her traff TV 2 ofte klokkerent.

Evalueringsmøtene etter forrige landslagssamling ble en stor mediesak i mange dager. VG meldte om krangel mellom Lagerbäck og Alexander Sørloth i etterkant av Serbia-tapet 8. oktober.

Partene kom til en løsning først to og en halv uke senere.

VG svarer

Mandag uttrykte Lagerbäck at han er kritisk til hvordan VG har håndtert det som skjedde i kjølvannet av Serbia-kampen.

– VG har gått i spissen. Ut fra løsrevne hendelser som har skjedd den kvelden, så gjør man tolkninger og spekulasjoner, og det stemmer ikke overens med hvordan jeg opplevde denne situasjonen. Dere har gjort en veldig bevisst vinkling og tolkning av dette her som ikke stemmer med min virkelighet, sa Lagerbäck.

Eirik Borud, avdelingsleder VG-sporten, kommenterte Lagerbäcks uttalelser slik overfor NTB

– VG har drevet normal nyhetsjournalistikk på oppsiktsvekkende hendelser på landslaget, og de omtalte opplysningene er belagt med kilder i henhold til VGs strenge policy. Å omtale det som tolkninger og spekulasjoner får stå for Lagerbäcks regning. Jeg registrerer at han påpeker at han ikke har sagt at VG tar feil.

Ny mann i troppen

Norge møter Israel hjemme onsdag neste uke (ikke nasjonsligaen). Så venter bortekamper mot Romania 15. november og Østerrike tre dager senere.

Blir det norsk seier i de to siste kampene, vinner Norge garantert gruppen i nasjonsligaen og rykker opp et nivå i Uefas nyvinning for landslag.

Moldes midtstopper Stian Rode Gregersen kan få A-landslagsdebuten på den kommende samlingen.

25-åringen var eneste nye navn i troppen som Lagerbäck presenterte på Ullevaal stadion mandag formiddag.

Molde-stopperen var plaget av en skade på starten av sesongen, men har imponert i Eliteserien og europacupen de siste månedene. Tore Reginiussen er ute av troppen etter å ha gitt beskjed om at han gir seg på landslaget.


Hele troppen:

Målvakter: André Hansen (Rosenborg), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Sondre Rossbach (Odd).

Utespillere: Kristoffer Ajer (Celtic), Haitam Aleesami (Rostov), Omar Elabdellaoui (Galatasaray), Stian Rode Gregersen (Molde), Martin Linnes (Galatasaray), Birger Meling (Nimes), Stefan Strandberg (Ural), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Leo Skiri Østigård (Coventry), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Sheffield United), Markus Henriksen (Rosenborg), Stefan Johansen (Fulham), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Real Madrid), Mohamed Elyounoussi (Celtic), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt), Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Leipzig).

Norge møter Israel hjemme i landskamp 11. november. Deretter venter bortemøter med Romania 15. november og Østerrike 18. november i Uefas nasjonsliga.