Sport

Lagerbäck frykter at dominans går ut over effektivitet

Lars Lagerbäck er glad for at landslaget har fått stor spillstyrke, men tror det kan gå ut over effektiviteten at Norge dominerer kampene så klart.

Av Sjur Natvig

NICOSIA: – Vi har kontrollert kampene og spilt veldig bra. Det går nesten ikke å spille bedre fram til motstanderens boks, men med så stor dominans tetter motstanderen igjen med ti utespillere nesten hele tiden, og det blir trangt, sier han.

– Vi er nesten blitt litt for bra til det, med så stor dominans i kamp etter kamp. Når vi neste år møter enda bedre motstand enn i år vil det kanskje bli åpnere kamper der vi får bedre betalt.

I neste års EM-kvalifisering vil Norge få et par motstandere fra de øverste hyllene. I år har det stort sett vært lag fra eget nivå.

Norges landslag, som historisk sett har gjort det best når det har kunnet kontre mot ballbesittende motstandere, har i kamp etter kamp vært det spillende laget.

– Vi ønsker innimellom å kontre også, men det er vanskelig når du møter lag som ligger så lavt og har så lite ball, sier Mohamed Elyounoussi til NTB.

Besittelsestallene

Dette er UEFAs tall for Norges ballbesittelse i nasjonsligaen:

* Kypros hjemme: 58 prosent

* Bulgaria borte: 56 prosent

* Slovenia hjemme: 59 prosent

* Bulgaria hjemme: 52 prosent

* Slovenia borte: 62 prosent

I fredagens kamp i Ljubljana fullførte Norge nesten dobbelt så mange pasninger som hjemmelaget (426 mot 227).

Tror på samme kampbilde

– Jeg tror vi kommer til å være relativt dominerende også mot Kypros. Det er et lag som har gjort bra fra seg i nasjonsligaen med god defensiv organisering, men jeg tror de vil ligge ganske lavt og at kampen vil ligne mye på den i Slovenia, sier Lagerbäck.

Han har gjort grep under trening for å få opp effektiviteten.

– Vi har hatt en øvelse som skal få opp bevegeligheten i boks. Jeg vil også vise noen videoklipp som gjelder bevegelse og samhandling foran mål. Det er viktig å understreke at det ikke bare handler om spissene, men om hvilken service de får, sier han.

Effektivitet kan bli avgjørende når Norge mandag kveld jager et resultat som gir gruppeseier i nasjonsligaen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen