Lagerbäck fortetter som landslagssjef til over VM 2022

Lars Lagerbäck (71) forlenger sin kontrakt som landslagssjef for Norge.

Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen forlenger sine kontrakter som landslagssjef og assistenttrener for Norge. Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding fredag morgen.

Budskapet var ventet, men Lagerbäck har brukt litt tid. Og har hatt sin egen alder som tyngste motargument.

Men massiv støtte fra spillergruppa og NFF ble avgjørende.

Lars Lagerbäck og assistenttrener Per Joar Hansen hadde opprinnelig kontrakter som går ut etter EM-sluttspillet neste sommer eller play-off kampene i mars dersom Norge ikke kvalifiserer seg for mesterskapet. Nå blir begge med etter det. 

Lagerbäck tok over etter Per-Mathias Høgmo 1. februar 2017.

VM Qatar i 2022

Kontraktene gjelder ut den kommende VM-kvalifiseringen med forlengelse til VM 2022 om Norge kvalifiserer seg. Det mesterskapet spilles først i november/desember i 2022.

Med en positiv arbeidsgiver, støtteapparat og spillertropp var det vanskelig å si nei. Jeg trives veldig bra i jobben som norsk landslagssjef, og fotballmessig er det en spennende og lovende gruppe som har store muligheter for å fortsette utviklingen. Målet er å kvalifisere oss for EM-sluttspillet og deretter VM-sluttspillet i 2022, sier Lagerbäck i pressemeldingen.

Lagerbäck har ledet Sverige til fem sluttspill og Nigeria til ett. I sin forrige jobb som landslagssjef tok han Island til sitt første sluttspill noensinne.

Ubeseiret på Ullevaal

Norge er ubeseiret på Ullevaal med Lagerbäck som landslagssjef og har siden han overtok klatret fra 81. til 44. plass på FIFA-rankingen. 

Jeg er veldig glad for at vi kan videreføre samarbeidet med Lars og Perry. Vi registrerer en sportslig fremgang for landslaget, og målet er deltakelse i EM og VM-sluttspillet, sier fotballpresident Terje Svendsen. 

Spillergruppa har uttrykt et sterkt ønske om at Lagerbäck og Perry forsetter, og ser frem til å fortsette samarbeidet. 

Vi ønsket sterkt at Lars og Perry skulle fortsette, og vi er veldig glade for at de blir med videre. De har lagt et bra grunnlag, og nå blir det opp til oss spillerne å levere på banen så vi kan kvalifisere oss for sluttspill med Norge, sier kaptein Stefan Johansen. 

Neste kamp: Serbia

NFF-ledelsen er glad for at avklaringen kommer før årsskiftet. 

Med en avklaring allerede nå, får vi ro rundt spørsmålet om landslagssjef og kan ha full oppmerksomhet på play off-kampene i mars, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Norge møter Serbia i den første playoffkampen på Ullevaal 26. mars. Hvis den kampen vinnes venter vinneren av Skottland - Israel i en finale. Også den spilles på Ullevaal fem dager senere.