Sport

Lå under med tre mål. Så scoret Mathias Trygg fire ganger

(Storhamar - Manglerud Star 4-7 ). MS lå under med tre mål tidlig i første periode borte mot Storhamar. Åtte mål seinere sto de igjen med tre poeng, og 4-7 på måltavla. Den var det ikke mange som så komme.

HAMAR (Dagsavisen): Manglerud Star sjokkerte alle med å snu kampen borte mot Storhamar fra 3-0 til 4-7. Mye takket være Mathias Trygg, som scoret hele fire mål for MS.

- Bra comeback. Det var gøy. Vi viser bra moral og ikke faller ned som vi har hatt en tendens til, sier Trygg til Dagsavisen etter kampen.

Og han har et godt poeng. Senest torsdag var MS i Storhamars sko. De ledet 3-0 mot Grüner og så ut til å ha full kontroll. Så slo Grüner tilbake, og det endte til slutt 5-5, før MS vant i forlengninga.

- Lært dette av Grüner?

- Ja, kanskje. Jeg jeg veit ikke. Jeg har ikke vært borti makan til kamp som mot Grüner. Derfor så tror jeg alle var sugende på å gjøre en bedre opptreden i dag, og så starter vi dårlig, og da er det egentlig enda sterkere at vi klarer å komme tilbake.

Vi stilte det samme spørsmålet til Manglerud Stars hovedtrener Dave Livingston.

- Ja, men vi vant jo kampen mot Grüner da, ler han, og fortsetter:

- Jeg håper de har lært fra torsdagens kamp hvor vi manglet disiplin, vi var ikke 100 prosent fokusert. Jeg vet ikke hva som skjedde der, men kanskje det var noe av det samme som skjedde med Storhamar i dag. Jeg vet ikke, sier Livingston til Dagsavisen.

Viktig redusering

Da Storhamar satt inn 3-0 før det var spilt 13 minutter tenkte de aller fleste at dette handla om å begrense tapet for Manglerud Star. Så dukket Mathias Trygg opp, og reduserte før første pause. Det tente håpet for gjestene.

- Det er ikke noe drømmestart, det er jo litt tungt, samtidig er det jo femti minutter igjen. Så man må jo bare prøve å glemme det og se fremover. Iblant er det vanskelig, men vi fikk ganske tidlig mål igjen, og da fikk vi trua, sier Trygg, og legger til:

- Det er psykologisk viktig å gå til pause med to opp, i stedet for tre.

Og derfra og ut var det rett og slett en enormt imponerende kamp Manglerud Star leverte. Uten Lars Haugen i mål (småskada), Didrik Nøkleby Svendsen (suspendert) og Mats Aleksander Henriksen (skada). At Storhamar i tillegg har åpnet sesongen glitrende med seier på hjemmebane mot gullfavoritt Stavanger Oilers, og seier på bortebane mot erkerival Lillehammer gjør ikke prestasjonen til MS noe dårligere.

- Hva snakka dere om i den første pausen for å snu dette?

- De slapp alt for lett til, så vi prøver å justere litt, spesielt i «box play», ettersom de scorer to i overtall. Kunne ikke gi dem så mye tid. Og ja, at vi måtte være litt mer aggressive.

Livingston utfyller litt:

- Forskjellen er to power play-mål. Systemet vi spiller fungerer fem mot fem også i første periode. Fortsett med det, sa jeg, og så gikk vi igjennom det vi ønsket å endre i undertall. Komme tettere og endra også litt på forcheckinga.

- Vi fikk gjort endringer og de gjorde en god jobb med å følge det, legger Livingston til.

Likt etter to perioder

Og i det vi passerte fem minutter og 19 sekunder av den andre perioden var lagene like langt. Robin Haglund, og Mathias Trygg scoret målene.

Eirik Salsten sendte vertene foran med ett mål, litt senere i perioden, men ved periodeslutt hadde Sander Boroczky sørget for 4-4.

4 minutter og 28 sekunder ut i tredje periode tok MS føringen for første gang i kampen, da kaptein Joachim Engebråten Hermansen sendte Mathias Trygg alene med Jonas Strand i Storhamar-målet. Trygg kjørte noen dragninger, før han la pucken over på bakhand, og vippet den over skinnet til Strand.

- Det var det deiligste målet jeg scora i dag, sier Mathias Trygg om 5-4-målet.

To i tomt mål

Storhamar tok ut keeperen, og spilte seks mot fem i jakten på en utligning. I stedet for havnet pucken (selvfølgelig) på bladet til Mathias Trygg, som enkelt kunne sette inn 6-4. Storhamar forsøkte å ta keeperen nok en gang, like etterpå, men med samme utfall. Bare at denne gangen var det Joachim Engebråten Hermansen som fikk æren av å sette pucken i det tomme Storhamar-målet.

- Det er sjeldent vi scorer sju mål, nå var riktignok to i åpent, men at vi scorer da fem her oppe er jo veldig bra, og i tillegg vinner, smiler Trygg.

Ser framover

Hverken Mathias Trygg eller trener Livingston virket over seg av lykke, til tross for en meget sterk borteseier. Men fornøyde var det lett å se at de var. Fornøyde, men behersket.

- Det er bare tre poeng, og det er faktisk bare tre poeng som vi måtte ha for å gjøre opp for det vi mista på torsdag. Det er veldig viktig å få så mange poeng som mulig tidlig. På grunn av korona vet man aldri hva som vil skje. Stopper de ligaen havner du på den plassen du ligger på.

- Men det er lov å smile litt. Du har vært her ganske mange ganger, og ganske ofte har det gått dårlig?

- For meg er det fint å få en seier her oppe, men nå er det ny kamp og vi vil prøve å få tre nye poeng igjen da. Men det er fint å se gutta kjempe seg tilbake, og det er viktig for selvtilliten i laget, sier Livingston.

Dominerte tredje periode

Det som kanskje gjorde seieren mest imponerende var måten MS håndterte den tredje perioden på.

Laget dominerte kampen fullstendig, og Storhamar så egentlig aldri ordentlig farlige ut. Det er ikke hverdagskost for MS, som ofte har hatt en tendens til å rote bort ledelser mot slutten av kampene.

- Vi snakka om det. Ikke endre noe. Fortsett å ha tro på systemet, for systemet fungerer om man følger det, og samtidig holde oppe aggressiviteten. Det er det vi gjør. Vi legger oss ikke bakpå, men fortsetter å gå framover, sier han.

Samtidig minner han om at de også denne sesongen har et ungt lag. Til tross for at de har hentet inn litt mer rutine.

- Vi har fortsatt et veldig ungt lag, folk forstår ikke det. Vi har 5-6 juniorer som spiller hver kamp. De spiller viktige roller, og lærer fremdeles. Men de gjør en god jobb, avslutter Livingston.

Torsdag reiser Manglerud Star til Asker for å bryne seg på Frisk Asker.

KAMPFAKTA

Storhamar – Manglerud Star 4-7 (3-1, 1-3, 0-3)

CC Arena, Hamar: 200 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (9.33) Mikael Zettergren (Eirik Salsten, Jimmy Andersson), 2-0 (10.47) Jonas Djupvik Løvlie (Rasmus Ahlholm, Patrick Thoresen), 3-0 (12.42) Christian Larrivée (Eskild Bakke Olsen, Sander Vold Engebråten), 3-1 (15.51) Mathias Trygg (Joachim L. Hermansen, Kjetil Martinsen).

2. periode: 3-2 (24.26) Robin Haglund (Jesper Öhrvall, Christer Simonsen), 3-3 (25.19) Trygg (Petter Andersen), 4-3 (27.51) Salsten (Olsen), 4-4 (36.19) Sander Boroczky (Öhrvall).

3. periode: 4-5 (54.28) Trygg (Joachim E. Hermansen, Haglund), 4-6 (57.47) Trygg (Mats Trygg), 4-7 (58.48) Hermansen (Ole Morten Furseth).

Utvisninger: Storhamar 7 x 2 min. og 1 x 10 min., Manglerud Star 6 x 2 min.

Ishockey eliteserien menn lørdag: 

Narvik – Sparta 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Stavanger – Stjernen 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Storhamar – Manglerud Star 4-7 (3-1, 1-3, 0-3).

Vålerenga – Grüner 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Spilles søndag: Narvik – Sparta, Lillehammer – Frisk-Asker.

Mer fra Dagsavisen