Sport

La nye rutiner for åpenhet

Norges Fotballforbund (NFF) la fram tallene for Kjetil Siems reiseregninger torsdag. – Et steg mot større åpenhet, sier president Terje Svendsen.

Av Espen Hartvig

Der informerte NFF med mer detaljerte opplysninger rundt generalsekretær Siems reiseutgifter for 2015. De beløp seg til 491.000 kroner.

– Vi har diskutert hvilken mal det skal gjøres etter. Vi mener vi har funnet en meget god og hensiktsmessig mal som viser detaljer og gir medlemmer og allmennheten god innsikt i reisevirksomheten, sier Svendsen til NTB.

– Synes du noen av tallene er «avslørende» høye?

– Det har vært noen dyre reiser, men det er også gitt en begrunnelse hvorfor de ble det. Så må forbundsstyret selvfølgelig overfor generalsekretæren peke på at vi forventer nøkternhet, sier Svendsen.

Sunn helsesjekk

Siem har vært under press for å komme opp med mer enn sekkeposter for sitt reisebudsjett.

– Det er noen reiser som er lange og dyre i den forstand at 20.000-30.000 kroner på en flyreise kan se mye ut. Jeg har prøvd å forklare bakgrunnen. Dette har vært åpent internt i vår organisasjon til styre og president, sier Siem til NTB.

– Jeg var opptatt av at det nye styret skulle sette åpenheten hvor grensen skulle gå. Den måten vi har lagt det fram på nå, slik blir det også framover. Det er det ikke vanskelig å forholde seg til. I så måte var dette en nyttig prosess, sier Kjetil Siem.

Fotballforbundet holdt torsdag sitt første frokostmøte med mediene. Dette blir framover et fast innslag etter styremøtene i NFF.

Svendsen sa torsdag at «alle behøver en helsesjekk innimellom».

Trønderen ble valgt til president i mars, og fotballforbundet har vært sentralt i diskusjonen omkring åpenhet.

Den var det VG som startet.

NFF kommer ikke til å åpne for detaljer rundt oppsummeringsprosessen for A-landslagets svake EM-omspill. Der ble det tap i to kamper mot Ungarn. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen