Sport

Kvinnetreneren kommer først

Ingen landslagssjefer er på plass ennå. Men landslagssjefen for kvinner ansettes først.

ULLEVAAL STADION: Styremøtet i Norges Fotballforbund kom ikke stort nærmere ansettelse av landslagssjefer. Sjefen for kvinnelandslaget kommer først, vedkommende skal være plukket ut innen årsskiftet, håper fotballpresident Terje Svendsen.
I startfasen
Verre er det med Per-Mathias Høgmos etterfølger.

Kommenterer ikke navn
– Vi er i startfasen av den prosessen. Vi skal ikke utelukke at det blir en vikarløsning i den første landskampen neste år, VM-kampen mot Nord-Irland i mars, sier Terje Svendsen til Dagsavisen.
Dermed vil spekulasjonene fortsette. Det er Nils Johan Semb som leder arbeidet med å få kabalen til å gå opp. Ståle Solbakken skal fortsatt være førstevalget og onsdag ble det avklart at FC København ikke gikk videre i mesterligaen.

Nils Johan Semb kan selv være en kandidat som vikarløsning, men ingen i NFF vil kommentere navn akkurat nå.

- Vi må være forberedt på at det kan ta tid. Men treneren for kvinnelandslaget håper vi å presentere før jul, i hvert fall før årsskiftet, sa Svendsen på torsdagens presseorientering.


Utrede rettigheter
En større sak for forbundet å takle kan bli en mulig konflikt med Norsk Toppfotball om fordeling av midlene i toppfotballen. NFF vil starte en utredning av markedsrettighetene til toppfotballen i forhold til Norsk Toppfotball, som man i dag har et formelt samarbeid med.
 – Vi har ut fra media skjønt at det kan bli en sak som kommer opp, så vi har bedt administrasjonen utrede dette, sier Svendsen.

Det er klubbene i eliteserien og 1. divisjon som formelt tilhører Norsk Toppfotball.
Kanskje det blir en sak for den nye generalsekretæren. For det er nå bestemt at nyansatte Pål Bjerketvedt begynner i stillingen 1. februar.

Mer fra Dagsavisen