Kvinnelige fotballfans får kun se kamp på «familietribunen»

Kampen går mellom to italienske lag. Men Saudi-Arabia bestemmer hvem som får sitte hvor.

Finalen i den italienske supercupen, den såkalte Supercoppa, spillles mellom storlagene Juventus og Milan. Selv om Juventus er fra Torino og Milan fra Milano, skal kampen spilles i den saudiarabiske byen Jeddah onsdag 16. januar. 

Og der gjelder saudiarabiske regler, har kvinnelige fotballfans fått erfare.

I en pressemelding det italienske fotballforbundet sendte ut i dag, gjøres det klart at fansen idet de kjøper billetten, må velge billettkategori ikke bare utfra pris, men også utfra kjønn.

Les også: Hvorfor later NRK som det er flaut å tape mot jenter?

Les også: Nancy Pelosi er USAs mektigste kvinne (DA+)

Kun for menn

Menn kan kjøpe det som kalles «enkeltbillett», og sitte overalt. Kvinner, derimot, henvises til den såkalte «familieavdelingen». I kartet over stadion som medfølger pressemeldingen, viser det tydelig at den såkalte «enkeltbillett»-avdelingen kun for menn dekker så godt alle de beste setene i Jeddah stadion. De femten prosent av setene som er reservert for kvinner, er hovedsaklig plassert på de bakerste, øverste radene både langs kort- og langsider, om man ikke har lyst å kjøpe de aller dyreste, såkalte gull- og sølvbillettene i et lite felt ved midtlinja på en av langsidene.

Les kommentar: De beste løperne fullfører ikke Tour de Ski. Hvorfor følger vi med da?

Amnesty

Det italienske fotballforbundet har også tidligere mottatt heftig kritikk, særlig fra menneskerettsorganisasjoner som Amnesty, for at supercupen i det hele tatt går i Saudi-Arabia, der den tyrkiske journalisten Jamal Khashoggi ble brutalt drept i høst. Men Saudi-Arabia skal etter planen være vertskap for tre av de neste fem Supercoppa-finalene. De har tidligere blitt spilt i USA, Kina, Libya og Qatar - land som ikke akkurat elskes av menneskerettsorganisasjoner, de heller.

Les kommentar: Et ligagull til Liverpool reduserer Solskjærs sjanser til fast jobb i Manchester United