Kvinnefotballen reagerer på TV 2-avtalen: – Vi er skuffet

Interesseorganisasjonen for toppklubbene i norsk kvinnefotball er misfornøyd med både prosessen og utfallet av den nye rettighetsavtalen med TV 2.

Saken er oppdatert

Fredag ble det klart at TV 2 skal sende Eliteserien, Toppserien, NM og 1. divisjon for kvinner og menn fra 2023 til 2028. Mediehuset betaler et samlet beløp på 4,5 milliarder kroner.

Avtalen gir 210 millioner kroner til kvinnefotballen. Det er en tidobling fra dagens nivå, men det jubles likevel ikke hos klubbenes interesseorganisasjon.

– Verdien av kvinnefotballen er i avtalen verdsatt til under fem prosent av den totale medieavtalen. Dette er vi skuffet over, sier styreleder Jan Erik Fåne i Toppfotball Kvinner i en pressemelding.

Senere fredag fikk VG opplyst fra kilder at telegigantene Telenor og Altibox skal ha tilbudt nærmere 60 millioner kroner i året for rettighetene til kvinnefotballen. I avtalen med TV 2 er beløpet på 35 millioner.

– Vår totalpakke ville ha vært svært positiv for utviklingen av kvinnefotballen og gitt dem et betydelig større beløp enn 35 millioner kroner årlig, sier Altibox-direktør Tor Morten Osmundsen og Telenor-sjef Camilla Amundsen i en felles uttalelse til avisen.

Skrekkfilm i kveld?: Her er 20 av våre skrekkfavoritter (+)

Kritiserer prosessen

I pressemeldingen fra Toppfotball Kvinner står det at de er blitt «forsikret om at det høyeste budet som er mottatt for å vise kvinnefotballen, er lagt til grunn».

– Det er veldig overraskende å høre at det skal ha vært et betydelig høyere bud inne på kvinnefotballen. Hvis NFF (Norges Fotballforbund) har hatt en mulighet for å øke rammen for kvinnefotballen og ikke benyttet seg av den, er jeg svært overrasket, sier Fåne til VG.

Den siste uken har det vært flere saker om at kvinnefotballen har følt seg tilsidesatt på veien mot en avtale med TV 2.

– Toppfotball Kvinner har ikke fått være en del av forhandlingene eller ha medbestemmelse i salgsprosessen. Vi har ikke fått informasjon om hva som ligger av konsepter eller muligheter i de ulike tilbudene som er kommet inn, heller ikke i det aksepterte tilbudet. Det er derfor ikke mulig for oss å kommentere innholdet i avtalen, sier Fåne.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Kjenner seg ikke igjen

Norges Fotballforbund er uenig i kritikken.

– Det er riktig at de ikke har vært helt i front av forhandlingene, men de kom med innspill til anbudsgrunnlaget, og vi har hatt en rekke møter med dem underveis. Vi kjenner oss ikke igjen i at de ikke har vært involvert, sier fotballpresident Terje Svendsen til Kampanje.

Han mener den nye avtalen er «et skritt i riktig retning» for norsk kvinnefotball. Til VG forteller Svendsen at han ikke kjenner til opplysningene om budet fra Telenor og Altibox. (NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.