Sport

Kuttet 40 ansatte og tok seriegull

Rosenborg har kuttet i administrasjonen. Fra 60 ansatte til 20. Ikke ensbetydende med at det er et hinder for sportslig suksess.

– Da jeg kom tilbake til Rosenborg i fjor sommer, fant jeg en klubb som leita etter seg sjøl. Det var en klubb der folk ikke dro i samme retning, forteller Kåre Ingebrigtsen til Dagsavisen dagen etter en liten gullfest i Trondheim.

– Men jeg dro tidlig hjem. Dette var mer for unggutta, ler han.

Men tilbake til opprydningen i Rosenborg.

LES OGSÅ: Ble rundspilt, snudde og vant gull

Lik i lasten

– Rosenborg hadde vokst ut så mye at klubben hadde mistet sjela si. Den har vi funnet igjen nå, sier RBK-treneren.

– Jeg følte at det var for mange i klubben som var her fordi de ville se hva de sjøl kunne få ut av å være her. Nå har vi redusert staben fra 60 ansatte til 20, sier han.

– Og nå har vi folk her som er så dedikerte og som hver eneste dag jobber beinhardt for at vi skal få sportslige resultater. Vi har blant annet en markedsavdeling som får inn 68 millioner kroner, fortsetter han.

I tillegg kommer nesten fullsatte tribuner på Lerkendal, samt en inngangsbillett til Europaligaen på mellom 40 og 50 millioner kroner.

– Folk har fått igjen en nærhet til klubben. Rosenborg har igjen blitt alle rosenborgeres klubb.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Framstå tydelig

Han peker også på at det å trene mer, det å framstå tydelig reint sportslig, og måten å framstå på også utenfor banen, også har vært viktige grunner til suksessen.

Han er forberedt på å miste spillere før neste sesong. Men han har et håp.

– Jeg håper at Norge kommer til EM. Det hadde vært flott for Norges del. Men det kan også hjelpe oss. Jeg tror det blir vanskeligere for spillere å forlate Rosenborg hvis vi kommer til EM – at de ikke tar sjansen på å gå til en klubb der de kanskje kan havne på benken, mens de får spille fast her, sier RBKs gulltrener Kåre Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: 40 prosent skal gi RBK-gull

Mer fra Dagsavisen