Sport

Kunsten å starte et kvinnelig bandylag

Ullevål har etablert et nytt lag i damebandy. Tross en tøff start i serien har de stor tro på prosjektet.

Bilde 1 av 2

Selv om det nyoppstartede eliteserielaget Ullevål har tapt stort i sine to første kamper og har 2-27 i målforskjell, håper trener Håkan Walldén på en langsiktig suksess.

Først ble det 1-10 for fjorårets seriemester Høvik i seriepremieren, før det tre dager senere endte 1-17 i Oslo-derbyet mot Ready. Men det har vært mye positivt å ta med seg fra de første kampene.

En liten kollaps

Om første seriekamp mot Høvik, som ble spilt 11 mot 11 og på full bane, sier Wallden følgende:

- Det var jevnt de første 20-25 minuttene, før vi slapp inn 0-1. Så utlignet vi 5-6 minutter senere til 1-1. Deretter fikk Martine (kaptein) en skikkelig smell i underarmen etter en takling, og vi havnet under 1-3 til pause. Vi startet bra i den andre omgangen også, men med kun en på benken gjennom hele 2. omgang ble det tungt utover med slitne spillere. Det siste kvarteret hadde vi ingen på benken og vi kollapser og taper de siste 45 minuttene 0-7.

Kampen mot Ready ble spilt 9 mot 9 med litt mindre bane fordi ingen av lagene hadde nok spillere til å spille 11 mot 11.

- Ready var påskrudd fra start og kom ut i et høyt tempo med mange skøytedyktige spillere og bra pasningsspill. Vi hang ikke med fra start og det virket ikke som om vi var påskrudd i det hele tatt. Etter bare to minutter ledet Ready 1-0, og vi lå under 1-9 til pause. Når vi ikke jobber hjem blir det tungt. I den andre omgangen virket det som om spillerne hadde gitt opp. Ready vant veldig fortjent, sier han og fortsetter:

- Jeg har troen på at vi er et topplag om tre-fem år. Vi skal jobbe hardt fremover som et lag.

Har en god del å øve på

Wallden ser mye laget må øve på utover i sesongen.

- Det vi tar med oss videre utover i sesongen er at vi har en god del å øve på, blant annet styringen når motstanderen har ball. Ellers er jeg fornøyd med innsatsen i lange stunder av kampene. Vi har en tynn stall, men sånn er det.

Kaptein for laget er Martine Bakken. Hun har tidligere spilt i nettopp Ready.

- Jeg begynte å gå på skøyter i barnehagen. På barneskolen begynte jeg å delta på bandyskolen til Ullevål, men det var ikke så mange jenter å spille med og det var ikke et rent jentelag. Vi fikk samlet sammen en del jenter i 2012 og fikk startet et småjentelag i Ullevål og etter det har det bare kommet enda flere jenter til Ullevål. Og nå etter en del år så har Ullevål også klart å starte damelag. Jeg har ventet i ganske mange år på å få et damelag i Ullevål, så de siste fem sesongene har jeg spilt sammen med damelaget til Ready. Og noen sesonger sammen med Ullevål gutter. Så er veldig glad for at vi har fått til å starte opp et damelag i Ullevål og jeg gleder meg til å spille med dem denne sesongen.

Halvveis fornøyd med starten

Hun er delvis fornøyd med seriestarten.

- Det var to tøffe kamper hvor vi møtte to veldig gode og samspilte lag. Vi hadde perioder under kampen som var veldig bra også hadde vi andre perioder der får veldig strekk i laget og det utnyttet både Høvik og Ready, sier hun engasjert og fortsetter:

- Begge lagene vi møtte har mange raske skøyteløpere og gode tekniske spillere, så det straffet seg veldig når vi mister ballen på egen banehalvdel.

- Men det er vel uansett gøy å få spilt sammen?

Det er gøy å være i gang med kamper, men selvfølgelig ikke så gøy å slippe inn så mange mål på de to første kampene. Men vi prøver å ikke tenke så mye på hva resultatet ble, og heller ta med oss det vi gjorde bra og jobbe videre med det vi kan forbedre, sier hun.

Mer fra Dagsavisen