Sport

Kunne feire både serie- og cupgull

(LSK Kvinner - Sandviken 4-0). LSK Kvinner har ikke hatt ordentlig tid til å feire seriegullet i en travel sesongavslutning, men gikk for dobbeltfeiring etter lørdagens NM-seier.

Av Anders Møllersen

LSK Kvinner kronet en drømmesesong med cupgull med 4-0-seier mot Sandviken på Fornebu Arena etter å ha blitt seriemester fem runder før slutt tidligere i høst. Klubben har også tatt seg til kvartfinale i mesterligaen for første gang.

Målscorer Emilie Haavi mener gullaget har mye å ta igjen.

– Vi har ganske mye å feire, og vi har egentlig ikke fått feiret alt. Så nå blir det bankett, også blir det ut og feire med venner og familie og fans. Det håper jeg blir bra, sa Haavi til NTB.

LSK Kvinner sikret «The Double» takket være scoringer fra Haavi, Sophie Roman Haug og Guro Reiten x 2.

LSK Kvinner vant cupgull tre år på rad mellom 2014 og 2016, men størsteparten av laget hadde ikke vært med på NM-seier tidligere.

Haavi er imidlertid seiersvant med sju cupgull.

I blinde

Guro Reiten og Emilie Haavi hadde en finger med i spillet på alle LSKs mål.  Duoen hyller hverandre etter NM-gullet.

Reiten ble kampens store spiller med to mål og én målgivende pasning, og hun var tredje sist på LSK Kvinners siste mål i 4-0-seieren mot Sandviken i Fornebu Arena.

– Det er sykt deilig. Det har vært en lang, men veldig, veldig bra sesong. Også er det digg å ta cupfinalen, for vi får spørsmål om: «Hvis dere taper cupfinalen, ville det vært en bra sesong da?», også svarer vi jo, ja, det ville vært det, men vi er vinnerskaller. Vi vil vinne alt vi stiller opp i, så det var deilig å ta denne, sa Reiten til NTB etter kampen.

– Kan ikke klage

Landslagsspilleren ble kåret til kampens beste spiller.

– I første omgang har vi et par sjanser til å score flere. Vi er ikke rå i dag, men vi er bedre enn Sandviken. Det er det som teller. De klarer ikke å få ballen på mål, men har noen gode spillere og de har noen småtterier, som jeg kunne ønske vi kunne plukke vekk, men når vi vinner 4-0 kan vi ikke klage på det, sa hun.

Emilie Haavi sier seg enig.

– Det var deilig å få de to tidligere målene. Det setter preg på kampen. Så senker vi skuldrene litt. Så blir det litt kaotisk, og vi får ikke spillet til å sitte helt, men så hever vi oss, og totalt sett er det ikke noe tvil, sa Haavi til NTB.

Trussel

24-åringen og lagvenninnen Haavi har vært en konstant trussel i LSKs drømmesesong, og de var involvert i alle mål og så godt som alle sjanser mot Sandviken.

– Det er digg å spille med Emilie. Vi vet hvor vi har hverandre. Det går nesten i blinde. Om det er jeg eller hun som har ballen, så vet vi hva den andre tenker. Da er det så deilig, og da bare slipper jeg ballen og der er hun, sa Reiten.

– Det samarbeidet er veldig bra og jeg føler det har vært bra i hele år. Vi kjenner hverandre veldig godt og tenker likt. Vi føler at vi vet hvor vi har hverandre til en hver tid. Det er veldig kult, istemte Haavi.

Duoen håper å skape trøbbel for Norge under sommerens VM-sluttspill.

– Det er det som er vanskelig med landslag, det å få det samspillet og relasjonene. Det å ha dem fra klubb og ta med på landslag, det er et pluss, sa Reiten.

Sophie Haug scoret det siste målet. (NTB)

NM fotball kvinner lørdag, finale på Fornebu:

LSK Kvinner – Sandviken 4-0 (2-0)

Telenor Arena: 4668 tilskuere.

Mål: 1-0 Guro Reiten (8), 2-0 Reiten (11), 3-0 Emilie Haavi (74), 4-0 Sophie Haug (83).

Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelaget.

Gult kort: Kennya Cordner (77), Sandviken.

Lagene:

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand – Emilie Woldvik, Sarah Alexandra Suphellen (Emilia Ruud fra 86.), Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Ingrid Engen, Isabell Bachor – Synne Skinnes Hansen, Guro Reiten, Emilie Haavi – Sophie Haug.

Sandviken (4-4-1-1): Nora Neset Gjøen – Kristina Grøndal (June Hammersland fra 46.), Stine Hovland, Laila Himle, Karoline Bakke – Amanda Perez (Marte Hjelmhaug fra 81.), Ingrid Marie Spord, Marije Brummel, Camilla Ervik – Tatiana Matveeva (Ingrid Altermark fra 58.) – Kennya Cordner.

Mer fra Dagsavisen