Sport

Krüger truet Bolsjunovs seier i Falun

Simen Hegstad Krüger var alene om å utfordre russeren Aleksandr Bolsjunov på 15-kilometeren i Falun. Over minuttet bak fulgte Johannes Høsflot Klæbo.

– Jeg øynet håpet (om seier), men.. Jeg skulle gjerne tatt Bolsjunov, men jeg må være strålende fornøyd med dagen. Dette var det klart beste jeg har gjort denne sesongen, sa Krüger til NRK.

Etter en rolig åpning fikk verdenscupleder Bolsjunov opp farten og så ut til å ta en klar seier, men på tampen av rennet skapte Lyn-løper Krüger spenning.

Han var kun sju tidels sekund bak russeren med 900 meter igjen. I mål ble Krüger slått med 1,8 sekunder.

Sjur Røthe gikk sent ut og måtte ta til takke med tredjeplassen. Han slo lagkamerat Hans Christer Holund med noen få sekunder.

Tilbake

Klæbo gikk fredag sitt første verdenscuprenn siden åpning i Ruka i november. Derfor gikk han tidlig ut, og trønderen var ikke i nærheten av de beste tidene.

Til slutt ble Klæbo nummer sju og havnet 1.01 minutter bak Bolsjunov.

– Det var helt OK til meg å være. 7.-plassen er vel det beste jeg har gjort på en intervallstart. Det er et stykke opp til pallen, og ambisjonene er ikke å stille til start for å bli nummer sju, sa Klæbo med tanke om en plass på VM-laget.

– Jeg skal ta det som en god opplevelse. Kroppen er bra, la han til.

Russerne valgte å gå rennet med tidlige startnumre. Mye omtalte Bolsjunov gikk ut minuttet bak Klæbo, og han åpnet forsiktig. Men etter 6,8 kilometer hadde russeren gått 25,1 sekunder raskere enn trønderen.

Senere ble Klæbo tatt igjen av Bolsjunov, men la seg i rygg på rivalen.

Bedre

Krüger hadde en mye bedre avslutning på fredagens løp enn under NM i Granåsen. Der ble han slått av Røthe i kampen om gullet.

– Jeg har begynt å lære litt av Sjur. Det var lurt å ha litt igjen på slutten selv om jeg har sju-åtte sekunder opp på åpningspunktet. Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Det er mulig å slå ham, og han er den tøffeste å knekke. Han er favoritt til samtlige distanserenn i VM, sa Krüger.

De andre norske løperne som kjemper om fire plasser på VM-distansen, startet senere med unntak av Harald Østberg Amundsen. Amundsen gikk et jevnt og veldisponert løp og var 1.14 bak Bolsjunov. Det holdt til en 8.-plass.

Martin Løwstrøm Nyenget ble slått med 1.35 og ble nummer 14.

– Jeg er strålende fornøyd med dagen. Vi er med helt der oppe. Den antatt beste er jo Bolsjunov. Poenget i dag var at vi er med igjen. Han skal nok få kjenne pusten av våre gutter i VM, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Verdenscup langrenn i Falun, Sverige fredag, fri teknikk:

Menn, 15 km:

1) Aleksandr Bolsjunov, Russland 32.33,3, 2) Simen Hegstad Krüger, Norge 0.01,8 min bak, 3) Sjur Røthe, Norge 0.23,9, 4) Hans Christer Holund, Norge 0.25,1, 5) Ivan Jakimusjkin, Russland 0.51,7, 6) Andrew Musgrave, Storbritannia 0.55,5, 7) Johannes Høsflot Klæbo, Norge 1.01,3, 8) Harald Østberg Amundsen, Norge 1.14,5, 9) Gus Schumacher, USA 1.17,4, 10) Denis Spitsov, Russland 1.21,2.

Øvrige norske: 14) Martin Løwstrøm Nyenget 1.35,0.

Mer fra Dagsavisen