Kroatia videre i VM med 3-0-seier over Argentina

(Argentina-Kroatia 0-39. Ante Rebic utnyttet en keepertabbe da Kroatia tok seg videre fra gruppespillet med 3-0-seier over Argentina. Lionel Messi og co. er i skikkelig VM-trøbbel.

Den skjebnesvangre feilen gjorde Willy Caballero etter 53 minutter. Keeperen forsøkte å chippe et tilbakespill over Rebic, men bommet totalt og la i stedet opp til en volley for Kroatia-spissen. Rebic takket og bukket og banket ballen i nettet bak Chelsea-veteranen.

Argentina hadde ikke statistikken på sin side etter scoringen. Ingen lag som hadde havnet bakpå, hadde snudd til seier tidligere i mesterskapet i Russland.

Lionel Messi og co. klarte ikke gjøre statistikken til skamme, og måtte innse at laget for første gang siden 1970-tallet ikke klarte å vinne en av sine to første kamper i et gruppespill i et VM etter at Luka Modric skrudde ballen i mål fra utenfor 16-meteren etter 80 minutter. Ivan Rakitic la på til 3-0 på overtid etter en kontring.

Kroatia kunne på sin side innkassere avansementet før siste kamp mot Island, som kan snyte Argentina for en billett til åttedelsfinalene med seier mot Nigeria fredag og poeng mot Kroatia i siste kamp.

Må ha hjelp

Argentina er dermed avhengig av hjelp for å ta seg videre fra gruppespillet. Sist gang laget ikke tok seg videre fra var i 2002.

Jorge Sampaoli gjorde flere endringer på laget som overraskende spilte 1-1 mot lilleputten Island til kampen mot Kroatia. Gabriel Mercado erstattet Marcos Rojo i backrekka, mens Enzo Pérez og Marcos Acuña fikk tillit på midtbanen for Lucas Biglia og Paris Saint-Germain-stjerna Angel di Maria. Det var Pérez som fikk første omgangs desidert største målsjanse.

River Plate-spilleren fikk ballen på tilnærmet blank kasse etter et innlegg fra venstresiden, men i stedet for å bare bredside ballen i mål ble den slått en halvmeter til side for målet til Kroatia etter 30 minutter.

Ringreven Mario Mandzukic har en haug med mål på samvittigheten, men heller ikke han klarte å få ballen på mål da han snek seg inn på bakerste stolpe på et lurt innlegg like etter. Spissen var helt alene på fem meter, men han måtte bøye seg ned for å heade og da skled ballen av panna hans og utenfor.

Keepertabbe

Willy Caballero i Argentina-målet fikk en stille første omgang, men etter pause ble en rolig dag på jobben gjort om til et mareritt da Rebic utnyttet en brøler fra 36-åringen.

Innbytter Gonzalo Higuaín hevet angrepet til Argentina, og serverte Meza med en pasning 45 grader ut etter 64 minutter. Forsøket fra fem meter var imidlertid svært svakt, og Danijel Subasic fikk slått ballen ut.

I stedet for argentinske utligning var det Modric som tok ansvar og skruddet ballen i mål etter noen kjappe finter på kanten av 16-meteren.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ivan Rakitic smalt et frispark i tverrliggeren noen minutter senere, men det gjorde ingenting. Han fikk revansj på overtid med en enkel scoring etter en mønsterkontring. Kroatia tok seg videre fra gruppespillet for første gang siden 1998. (NTB)