Sport

Kritisk til Idrettstinget: Vil ha mer og bedre debatt

Fotballpresident Terje Svendsen var på sitt første idrettsting. Han mener NIF må se til fotballen for å bedre sitt innhold.

Fotballforbundet støttet valgkomiteens innstilling med Sven Mollekleiv som ny idrettspresident, men lover å samarbeide godt med Berit Kjøll.

Svendsen er mer kritisk til det som skjedde før valget.

Var debutant

– Det var mitt første idrettsting og jeg hadde forventet mer og bedre idrettspolitisk debatt, sier Terje Svendsen til Dagsavisen.

– Ofte har jo politiske debatter en egenverdi bare ved å lytte til innlederne rundt viktige temaer. Men her ble man alt for låst i en stram dagsorden. På fotballtinget har vi løst opp og lagt inn faglige seminarer og møteplasser som nødvendigvis ikke må bunne ut i et vedtak. Norsk idrett har mye å diskutere, legger han til.

Da tenker han både på spørsmålet om OL i Norge, kostnadene i barneidretten og antidopingarbeidet.

Skøyter vant

At Berit Kjøll vant den uhyre jevne presidentkampen må han bare ta til etterretning, men han var mer kritisk til det som skjedde rundt resten av valget.

– Vi syntes valgkomiteen hadde gjort en veldig grundig jobb, men så blir resultatet at både president og første visepresident blir en annen, og vi ender opp med to personer fra skøyter inn i begge visepresident-posisjonene (Vibecke Sørensen og Johann Olav Koss). Ingenting imot de to som personer, men sammensetningen ble feil, og det var ikke mulig å argumentere for en annen løsning der og da, sier han.

Ishockey-kritikk

Ishockeypresident Tage Pettersen var ute med samme kritikk på sin facebookside søndag. Også han var på sitt første ting og er til daglig stortingsrepresentan for Høyre.

Elisabeth Faret var innstilt som 1. visepresident, men et benkeforslag på Vibecke Sørensen vant fram.

Da var det anledning bare å argumentere for motkandidaten, ikke valgkomiteens kandidat.

– Ja, idrettstinget har et forbedringspotensiale, sier Terje Svendsen diplomatisk, og håper Idrettsting annethvert år vil løse noen av utfordringene.

FIFA-kongress

Nå skal Svendsen videre til FIFA-kongressen i Paris i neste uke, som arrangeres i forkant av VM-sluttspilet  for kvinner.

Der blir Gianni Infantino gjenvalgt som FIFA-president uten motkandidat.

Mer fra Dagsavisen