Alexander Kristoffs seiersrekke ser ikke ut til å stoppe med det første. I går vant den norske Katjusja-rytteren i Hamburg. FOTO: VEGARD GRØTT/NTB SCANPIX

Kristoffs jubelår

SYKLING: Først vant han prestisjetunge Milano-Sanremo. Så tok han to etappeseirer i Tour de France. I går spurtet Alexander Kristoff inn til nok en triumf i et prestisjeritt.

Bronsevinneren fra London-OL i 2012 har hatt en eventyrlig sesong på sykkelsetet. I Hamburg i går viste Kristoff nok en gang sin klasse. Rogalendingen var ikke snauere enn at han smadret de tyske spurtkanonene Marcel Kittel og André Greipel på deres egen hjemmebane. Heller ikke Mark Cavendish hadde futt nok i beina til å følge Kristoff i innspurten i Cyclassics.

- Dette har vært et av mine favorittritt, og nå er det i hvert fall det, nå som jeg endelig har en seier her, sier Kristoff ifølge nettstedet procycling.no.

 

Sjanseløs Cavendish

Som ventet ble gårsdagens klassiker avgjort med en spurt. Likevel hadde flere ryttere forsøkt å stikke fra feltet tidligere i rittet. Blant dem var Edvald Boasson Hagen, men nordmannen ble raskt hentet inn igjen.

Nærmest bruddseier var Jack Bauer, som i likhet med sin navnebror i TV-serien «24» sørget for en solid porsjon action. Forsøket fra Bauer holdt imidlertid ikke helt til mål, og dermed ble det opp til spurterne å gjøre opp om seieren.

Takket være god hjelp fra sine lagkamerater i Katjusja lå Kristoff meget godt posisjonert da farten økte. Da nordmannen tråkket til for fullt, var ingen i stand til å utfordre farten hans.

Dermed kunne Kristoff som førstemann sykle over mål i Hamburg. Italienske Giacomo Nizzolo ble nummer to.

 

- Helt rått

Boasson Hagen var også med i spurten, men måtte nøye seg med 15. plass. Thor Hushovd var Norges tredje rytter i rittet, men han kom seg aldri til mål.

Uansett er det liten tvil om at Norges nye sykkelkonge heter Alexander Kristoff. Kommentator Ole Kristian Stoltenberg kunne ikke annet enn å hylle 27-åringen under gårsdagens TV 2-sending.

- Det er helt rått at han har sikret seg en ny klassikerseier. Han har bygd seg opp til å bli en av verdens definitivt beste ryttere, sier Stoltenberg.

Om én måned går VM av stabelen i Spania. Alexander Kristoffs seiersrekke demper ikke akkurat de norske forventningene.

are.kolstad@dagsavisen.no