Kristoffersen vant igjen. Ledet etter første omgang og var i mål ni hundredeler foran Hirscher.

Kristoffersen vant igjen

Ledet etter første omgang og var i mål ni hundredeler foran Hirscher.

 
Henrik Kristoffersen ledet etter 1. omgang og vant slalåmrennet i Schladming 9/100 sekund foran østerrikeren Marcel Hirscher.

Det var Kristoffersens tredje seier i Schladming, der han vant sin aller første verdenscupseier for snaut tre år siden.

Det var litt spesielt å vinne igjen. Jeg har nok brydd meg litt mer enn det jeg har sagt etter at jeg kjørte ut til Kitzbühel, sa Kristoffersen til NRK.

Uten feil

Kristoffersen kjørte en omgang uten feil i 1. omgang. Han virket kontrollert og hadde kanskje ikke sitt høyeste tempo inne helt fra start.

I finalen var det en litt annen type løype og ikke så mye sving.

Det ble anslått at nærmere 60.000 fulgte kveldsrennet i den lille østerrikske byen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Knepen seier

Hjemmehåpet Hirscher hadde 0,52 sekunder å ta igjen på nordmannen foran finaleomgangen. Han banket til med suveren kjøring på toppen. Kristoffersen var bak på siste mellomtid, men var de nødvendige hundredelene foran i mål.

Dermed har nordmannen til gode å tape når han leder etter 1. omgang.

Aleksander Khorosjilov, som vant rennet i 2015, var 1,06 sekund bak Kristoffersen i 1. omgang. Han leverte en god annen omgang og satte press på Hirscher og nordmannen. Likevel ble han bare nummer tre, slått med 0,63 sekund.

Hircher og Khorosjilov kjørte nøyaktig like fort i finaleløypa og delte bestetiden i finaleomgangen. De tok inn 43 hundredeler på Kristoffersen, som hadde sjuende beste tid i omgangen.

Stoppet opp

Jonathan Nordbotten var nummer 10 etter 1. omgang etter en grov feil. I finalen stoppet han også nesten helt opp halvveis, og han raste nedover på resultatlisten til 21.-plass. Han viste likevel at VM-formen er i anmarsj.

Leif Kristian Haugen, som ble nummer fire i Kitzbühel-slalåmen, var nummer 17 og først ut i finalen av nordmennene. Han kjørte ned til ledelse etter en godkjent finaleomgang. Det holdt til 11.-plass til slutt.

Sebastian Foss Solevåg var nummer 16 etter en omgang og falt et trinn til 17.-plass etter en ikke helt topp omgang i finalen. (NTB)